Tanévnyitó: 21 osztály, 410 diák

2017. szeptember 4. - 18:49 | Régió

Szlovákia 740 középiskolájában kezdődött el hétfőn a 2017/2018. évi tanév, köztük a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában és Sportgimnáziumban.

Tanévnyitó: 21 osztály, 410 diák
A sportgimnázium elsősei és osztályfőnökük, Miklós Anita (balról) (A szerző felvételei)

Szabó László, a csallóközi intézmény igazgatója megnyitó beszédében hangsúlyozta: céljuk továbbra is az igényesség és a diákközpontúság lesz, s hogy a diákok a szakmai tudás mellett a gyakorlati jártasságot is minél jobban elsajátítsák. Az iskola átlagon felüli műszaki felszereltséggel rendelkezik, a rekonstrukciós munkálatok – legfrissebben a kazánház, ill. a kollégium felújítása, a nyílászárók cseréje, korábban a tetőszigetelés, a konyha berendezésének modernizálása, új tanterem kialakítása stb. – cél- és tervszerűen folytatódnak. Az anyagi fedezetet a Környezetvédelmi Alap és Nagyszombat Megye Önkormányzata biztosítja.


Szabó László igazgató megnyitja az új tanévet

A 60 éves alma mater történetében először 17 osztályban indult meg az oktató-nevelő munka, és először vannak ötödikesek – ők történetesen a vendéglátó- és szállodaipari szak leendő abszolvensei. A sportgimnázium négy osztályt foglal magába.


Szülők és gyermekek együtt a szeptember 4-i ünnepségen

A dunaszerdahelyi magyar tannyelvű Vidékfejlesztési Szakközépiskolának és Sportgimnáziumnak az új tanévben 410 diákja lesz, ebből 82 tanuló a sportgimnázium tanulója-sportolójaként fejlesztheti rátermettségét, egyéni teljesítményeit. A minőségi oktatást és felkészítést a 46 fős tantestület pedagógusai, nevelői és edzői garantálják.

(lel)