Tanévnyitó az újdonság jegyében

2017. szeptember 4. - 18:19 | Régió

Minden tanévnyitó valami újat rejt magában, legyen szó felújított tantermekről, korszerűsített számítógépparkról, egyaránt öröm mindenki számára. 

Tanévnyitó az újdonság jegyében
Az iskola felvételei

A 2017. szeptember 4-i tanévnyitóján a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémiának és Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Gimnáziumnak sikerült leendő diákjai számára újdonságot felkínálni – kereskedelmi és informatikai szolgáltatások – tanulmány szak formájában. Az intézmény igazgatónőjének, Horváth Erzsébet szavait idézve: „Reméljük, hogy intézményünk értékesebb, diákjaink pedig gazdagabbak lesznek általa, hisz fő célunk továbbra is megmaradni kiváló, jó hírű, szakmailag elismert iskolának, ahol a diákokat nem a bukástól való félelem, hanem a kíváncsiság motiválja tanulásra, a megszerzett tudás pedig használható és versenyképes.“ Az intézmény állandó megújulási képességének köszönhetően az iskola keresztmetszete az új szaknak köszönhetően bővült, melynek tanár-diák egyaránt nyertese.

A nyári csend után a tanévzáró alkalmából újra benépesültek a patinás falak, a diákok megtöltötték vidámsággal. A tanévnyitón jelen volt Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke. A tanárok, a 2017/2018-as tanévtől legfőképp a tehetségek felszínre jutását várják.

Németh Erika, az iskola tanára