Tanévnyitó immár negyvenedszer a nagymegyeri kereskedelmiben

2018. szeptember 3. - 15:10 | Régió

A Nagymegyeri Keresekedelmi Akadémia idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját.

Tanévnyitó immár negyvenedszer a nagymegyeri kereskedelmiben
Az iskola felvételei

Az iskola eddig elért eredményeinek summázása, hagyományainak tudatosítása és tisztelete megtart és kötelez, de az ilyenkor szokásos visszapillantás mellett sem szorulhat háttérbe az iskola jövőjét jelentő állandó megújulásra való törekvés. Tanévnyitó beszédében Mgr. Horváth Erzsébet igazgatónő az induló 2018/2019-es tanév kiemelt céljaként a hatékony minőségi oktatást jelölte meg, amely szavai szerint az egyén kibontakozásának és az emberiség szebb jövőjének egyik fő záloga.

"A színvonalas munka korparancs, ezt kell tudatosítania minden tanárnak és diáknak, amikor az új tanév startvonalára áll. A tanár felkészültsége és a tanuló szorgalma azonban ehhez nem elég, további impulzusok kellenek: a felfedezés motiváló vágya, az ismert világ újfajta, felvillanyozó megközelítése és a szakmai fejlődés igénye. Reméljük, hogy ezek az elhatározások vezérlik majd iskolánk diákjait az elsős gólyáktól az érettségire készülőkig, akik ebben a tanévben három szakon – kereskedelmi akadémia, regionális idegenforgalmi menedzsment valamint kereskedelmi és informatikai szolgáltatások – folytatják tanulmányaikat" - jegyezte meg a tanévnyitó utáni beszámolójában Papp László, az iskola tanára.

A rövid beszámoló végere az ünnepi beszéd záró gondolatai kívánkoznak: „Kívánságom, hogy az iskolában ne csak valahogy-akárhogy legyetek, hanem legyetek „jelen”! Teljes valótokkal, figyelmetekkel és önfegyelmetekkel. Napról napra növekedjen az önbizalmatok, és legyetek büszkék az iskolára, ahova jártok, amelynek Ti már a jövőjét jelentitek.“

(P. L.)