Tanyon mindenki győztes, bőség zavara Nemesócsán

2018. október 7. - 17:24 | Régió

Érdekes helyzet alakult ki Tanyon, ugyanis már a választások előtt ismert a polgármester és a képviselők neve is. Nemesócsán viszont szép számban vannak jelöltek.

Tanyon mindenki győztes, bőség zavara Nemesócsán
Fotó: Cséfalvay Á. András

Hosszú idő után nem várható nagy harc a polgármesteri székért Tanyon. A komáromi járásbeli községben az utóbbi három helyhatósági választáson óriási volt az érdeklődés a polgármesterjelöltek közt. 2006-ban hárman akartak a község élére kerülni: Tóth Imre, Nagy Gabriella és Bugár Imre. A választásból Tóth jött ki győztesen, aki 237 szavazatot zsebelt be. Az MKP által támogatott Nagy Gabriella 167, míg a szintén független Bugár Imre 122 voksot kapott.

Négy évvel később Tóth nem jelöltette magát újra, helyére pedig öt jelölt pályázott. Az emberek végül az előző választáson megbukó Bugár Imrét választották meg – 176 karikát kapott. Antal Éva (49 szavazat), Gaál Gertrúd (47) és Ledeczky Tihamér (41) alaposan lemaradt tőle, csupán a négy évvel korábbi vetélytársa, Nagy Gabriella tudta megszorongatni (157).

2014-ben szintén öten jelöltették magukat a polgármesteri posztra, de az addigi polgármester így is fölényes győzelmet aratott. 258 szavazatát még a Híd és az MKP által közösen indított Nagy Gabriella sem tudta megközelíteni, aki csupán 97 karikát gyűjtött be. A további eredmény a következőképpen alakult: Fitus Gábor 94, Vendégh Tamás 10, Koton László 9 szavazat.

Látva a fenti eredményeket nem csoda, hogy Bugár Imrének idén nem akadt kihívója, így további négy évig biztosan a község élén marad.

Nem várható nagy izgalom a képviselő-választásban sem, hiszen az öt induló közül minden bekerülnek a testületbe. A jelenlegi felállásból csupán az SaS által támogatott Farkas Ľudovít jelölteti magát újra.

A polgármesterjelölt:

Bugár Imre (50), polgármester, független

A képviselőjelöltek:

Beke Imre (SaS)

Farkas Ľudovít (SaS)

Kollár Zoltán (független)

Ledecky Katalin (független)

Seder Judit (független)

Ezzel szemben bőség zavara uralkodik Nemesócsán, hiszen mint azt már az előző helyhatósági választásokon megszokhattuk, idén is szép számban indulnak jelöltek a különféle pozíciókért.

2006-ban az MKP-s Komjáti László 623 szavazatával egyértelmű győzelmet aratott a független Janka Valekovával (341 voks) és Nagy Bélával (115 voks) szemben. Komjáti négy évvel később is megvédte címét: 711 karikáját megközelíteni sem tudta Magyarics Gustáv (435), a korábban is induló Janka Valeková (131), valamint Szalay Zoltán (103).

2014-ben azonban már nem volt a jelöltek közt Komjáti, így biztos volt, hogy új ember áll a község élére. A posztra két korábbi jelölt – Magyarics Gustáv és Szalay Zoltán pályázott. Győztesen végül előbbi került ki 640 szavazattal, míg ellenfele 326 voksot gyűjtött be.

Idén is harcba száll a négy évvel ezelőtti páros, valamint csatlakozik hozzájuk Magyarics Dezső is.

A képviselői székekért is nagy a tolongás: a héthelyű testületbe ugyanis 17-en szeretnének bekerülni. A jelenlegi felállásból öten kerülnének vissza az eddigi helyükre, az indulók többsége független vagy az MKP támogatását élvezi.

A polgármesterjelöltek:

Ing. Magyarics Dezső (56), a PD Tôň elnöke, független

Magyarics Gustáv (46), polgármester, Híd

Szalay Zoltán (57), agronómus, független

A képviselőjelöltek:

Bajcsi Tibor (független)

Beke László (független)

Both Péter (független)

Bölcs Zsuzsanna (MKP)

Bugár Anikó (MKP)

Bukovič Péter (MKP)

Csicsai Zsanett (független)

Komjáti Zsuzsanna (MKP)

Lajos Marianna (MKP)

Németh Eszter (független)

Olláry Aladár (MKP)

Polgár Zsolt (MKP)

Simon Károly (OKS)

Soós Alfréd (független)

Szalay Tibor (független)

Ivan Válek (független)

Visnyei Ingrid (független)

(tt)