Tapasztalatuk zéró, ettől még ők szervezik az állami ünnepi megemlékezést

2019. augusztus 12. - 15:01 | Belföld

A Szlovák Nemzeti Felkelés 75. évfordulójának megünneplését egy olyan cég szervezi, amelyiknek nincs ilyen tapasztalata. A kulturális minisztérium olyan céget bízott meg az egyik legjelentősebb szlovák állami ünnep lebonyolításának megrendezésével, amelyiknek még honlapja sincs. - írja az aktuality.sk.

Tapasztalatuk zéró, ettől még ők szervezik az állami ünnepi megemlékezést

Besztercebányán 1500 katona fog masírozni, felvonul pár tank és páncélozott jármű is. A nemzeti felkelés megünneplése 3,5 millió eurót emészt fel, és az egészet a kulturális tárca felügyeli. A kulturális programokért egy bizonyos Vertigo nevezetű cég felel. Ez utóbbi feladat lebonyolításáért 252 ezer euró üti a markát, ami egészen szép summa, főleg, ha azt vesszük, hogy a cég az elmúlt 8 évben mindössze 150 ezer euró bevételre tett szert.

A szaktárca a Vertigót anélkül választotta ki, hogy nyilvános versenyen vett volna részt. Helyette inkább kihasználta azt, hogy a vonatkozó törvény lehetővé teszi, hogy kulturális rendezvény megszervezését 260 ezer euró alatti értékben nem kell megversenyeztetni. Elegendő volt a minisztérium számára, hogy megszólítson 3 céget, és ajánlatot kérjen tőlük. A nyertes Vertigo korábban karácsonyi rendezvényeket szervezett és golfversenyek előkészítésében jeleskedett.

A cég annyira ismeretlen, hogy még a közösségi oldalon sincs nyoma, de még saját honlapja sincs, ezért az elérhetősége sincs sehol feltüntetve.

(aktuality.sk)