Tapstól zengett egész Dunaszerdahely, de Nagymegyer és Galánta is! (Videó)

2020. március 20. - 23:01 | Régió

Pénteken este nyolctól több helyen is köszönetüket fejezték ki az emberek azoknak, akik a koronavírus-válság idején is kénytelenek kitenni magukat a veszélynek. Az országosan több városban is megtartott eseményhez csatlakozott Dunaszerdahely, Nagymegyer és Galánta is.

"Az orvosoknak, a mentősöknek, a nővérkéknek, a patikusoknak, az önkénteseknek, a tűzoltóknak, a rendőröknek, az eladóknak és a postásoknak. Mindenkinek, aki segít a koronavírus elleni harcban" - áll a Stredl Tamás civil aktivista által kezdeményezett dunaszerdahelyi esemény Facebook-oldalán.

"Maga a kezdeményezés már régebben ébredt bennem, amikor láttam a videókat Olaszországból, ahol az emberek köszönik az orvosoknak, mentősöknek, tűzoltóknak és sok másnak a munkájukat, önfeláldozásukat. Gyönyörű és egyaránt szomorú is volt látni a mindig mosolygós olaszokat, ahogy kint vannak a balkonokon, ablakokban és együtt énekelnek, zenélnek, és tapsolnak is" - árulta el motivációit érdeklődésünkre.

Hozzátette, hogy bár nálunk még nem olyan rossz a helyzet, de valószínűleg mi is át fogjuk élni ezt. "Azért csináltam ezt az eseményt, hogy már most tudassuk azokkal, akik a legjobban megérdemlik, hogy mellettük állunk, támogatjuk őket, és az otthonléttel próbáljuk őket segíteni" - fejtette ki.

A kezdeményező felhívta a résztvevők figyelmét, hogy az ablakból, udvarról, teraszukról tapsoljanak, és ne közösen az utcán, hogy ezzel se sodorják veszélybe egymást.

A fenti Facebook-oldalon számos videó megtekinthető, többek között az Újfalu lakótelepről, a Halpiac térről, a Vámbéry térről, a Kertész utcából, az Észak II-es és a Fenyves, valamint a Nyugat lakótelepekről is. A Facebook-eseményen több mint 500-an jelezték részvételüket, és további közel ezren érdeklődésüket. A videók arról tanúskodnak, hogy ez a létszám meg is volt.

"Én magam sem bíztam benne, hogy ennyire csodás lesz az eredmény, és ennyien csatlakoznak. Hogy ki mernek lépni az emberek elé, és nyilvánosan köszönetet mondani tapssal. Ez számomra egy fantasztikus tudat, hogy a nehéz pillanatokban ilyen csodás dolgokra vagyunk képesek" - reagált végül az eredményre Stredl Tamás.

De nem Dunaszerdahely volt az egyedüli, ahol tapsoltak este nyolctól, a Galántai Észak lakótelep is zengett, a nagymegyeri eseményről pedig ITT találhatók felvételek.

Ez pedig már Pozsony:

(parameter)