Tarantino nem is kretén, cáfol az Oscar-díjas maesztro

2018. november 12. - 12:11 | Kultúra

Nem igaz, hogy a világhírű zeneszerző, a 90 éves Ennio Morricone beszólt volna Quentin Tarantinak, pedig pár napja erről szóltak a hírek.

Tarantino nem is kretén, cáfol az Oscar-díjas maesztro
Facebook (The Quentin Tarantino Archives)

Néhány napja a sajtó arról cikkezett, hogy a német Playboy decemberi számának adott interjút az idős mester, és meglehetősen sarkos véleményt fogalmazott meg Tarantinóról. A rendezőt kreténnek nevezte, a filmjeit pedig szemétnek. Bírálta a rendező kaotikus munkastílusát és az eredetiséget hiányolta belőle. „Nem egy rendező” – mondta ki az ítéletet az Oscar-díjas zeneszerző.

„Teljesen kaotikus. Gondolkodás nélkül beszél, mindent az utolsó pillanatban csinál.” – részletezte Morricone, aki nehezményezte azt is, hogy Tarantino sokszor váratlanul hívta fel azzal, hogy pár nap múlva szüksége lenne egy teljes filmzenére. „Az az ember egy kretén. Másoktól lop, és ezeket rakja össze újra. Ebben nincs semmi eredeti.” – írta akkor a lap.

Morricone nemrég közleményben tagadta, hogy ilyeneket mondott volna a lapnak, és leszögezte, hogy pert indít az újság ellen.

"Nemrég értesültem róla, hogy a német Playboy kijött egy olyan cikkel, amelyben rendkívül negatív megjegyzéseket teszek Tarantinóról, a filmjeiről és az Akadémiáról. Soha nem mondtam ilyeneket, és természetesen egyáltalán nem tartom szemétnek a filmjeit. Megkértem az ügyvédemet, hogy tegye meg a szükséges jogi lépéseket."

A zeneszerző hangsúlyozta: Tarantinót korunk egyik legnagyobb rendezőjének tartja, nagyon szeret együtt dolgozni vele, mert bátor, és óriási személyiség.

hvg.hu