Taroltak a Seishin Karate Klub karatékái

2019. október 28. - 18:28 | Sport

Október utolsó hétvégéjén harmadik alkalommal indult útnak a Seishin Karate Klub különítménye Siklósra, a Damashi Kupa elnevezésű Nemzetközi tornára.

Taroltak a Seishin Karate Klub karatékái
További képekért kattints!

A csapat csütörtökön reggel 9 órakor indult autókkal a komáromi határról, a szállásra délután 3-kor érkeztek meg. Miután a csapat elfoglalta a szállást, kihasználták a jó időt és fociztak, este pedig társasjátékoztak.

Pénteken reggel egy átmozgató edzés után elmentek Pécsre kirándulni egyet. Gyönyörű idő volt így nagyon kellemesen telt a napjunk. Szombaton reggel közösen megcsinálták a testébresztő tornát, majd 9 órára mentek a sportcsarnokba. Tíz órakor egy rövidke megnyitó után elkezdődtek a küzdelmek.

Elsőként Pulay Atilla (Keszegfalva) bunyózott, aki első küzdelmében megfogta az ellenfelét combra, és hosszabbításban győzött. A második küzdelemben egy erősebb ellenféllel szemben maradt alul, így harmadik lett.

Kiss Ádám (Keszegfalva) mindkét bunyóját szépen, egyértelműen nyerte meg, betartva az edzői utasításokat megérdemelten lett első. Markovics Áron (Keszegfalva) első küzdelmét hosszabbításban vesztette el egy hajszállal, majd a második bunyóban technikásan verte meg ellenfelét, így második lett.

Jakab Adrienn-nek (Keszegfalva) junior lány kategóriában egy ellenfele volt, aki többszörös Európa-bajnoki helyezett volt. Próbálta betartani az edzői utasításokat, de sajnos erős volt az ellenfél, így alul maradt és második lett.

Utolsónak a csapatból Cserepes Zoltán (Nemesócsa) küzdött, akinek szintén csak egy ellenfele volt: őt hosszabbításban múlta felül. Többször megfogta gyomorra és combra is, így megérdemelten lett első. A klubot két bíró is képviselte: Markovics Ádám és Sensei Markovics János.

A verseny nagyon gördülékenyen lezajlott, délután 4-kor már vissza is értek a szállásra. Este egy grill partival ünnepelték meg a csapat sikereit, ahol mindenki nagyon jól érezte magát.

Eredmények:

I.helyezettek: Kiss Ádám (Keszegfalva) és Cserepes Zoltán(Nemesócsa)

II. helyezettek: Markovics Áron és Jakab Adrienn (Keszegfalva)

III. helyezettek: Pulay Atilla (Keszegfalva)

A Siklóst megelőző héten a klub edzői kétnapos továbbképzésen vettek reszt Budapesten, ahol egy nagyon komoly és világszerte elismert Japán mestertől, Kenji Ushirotól tanulhattak és mélyíthették tovább karatetudásukat. Majd a hétfői napon közös látogatást tettek Kaposmérőn Kassai Lajos lovasíjász mesternél, ahol egy látványos bemutató után egy kiváló ebédet fogyaszthattak el a Kassai fogadóban.


(tt)