Tartálykocsi ütközött turistabusszal, sokan meghaltak

2017. április 14. - 11:14 | Külföld

Legalább 29-en meghaltak és sokan megsérültek a mexikói Michoacán és Guerrero szövetségi államokat összekötő autópályán csütörtökön, miután egy üzemanyagot szállító tartálykocsi egy turistabusszal ütközve felrobbant - közölte Jorge Ostria Vera, a mexikói kikötőváros, Lázaro Cárdenas tűzoltóságának a vezetője az ottani közszolgálati rádióban.

A Reuters hírügynökség helyi hatóságokra hivatkozva ugyanakkor 12 halottról és nyolc sérültről tud, akik közül többen súlyos égési sebeket kaptak és kritikus állapotban vannak. A rendőrség szerint a hatóságok még mindig az áldozatok mentésével vannak elfoglalva, és félő, hogy számuk tovább növekedhet.

A tartálykocsi sofőrje eddig tisztázatlan okok miatt elvesztette irányítását járműve felett, amely a szembejövő forgalmi sávba hajtott. A buszvezető fékezett, de már nem tudott kitérni az ütközés elől.

Miguel Ángel Osorio Chong mexikói belügyminiszter a Twitteren részvétét fejezte ki a balesetben elhunytak rokonainak. A tartálykocsi és a busz sofőrje is életét vesztette.

Értesülések szerint a teherautó mintegy 40 ezer liter benzint szállított. A tűzoltóságnak több mint egy órájába került, míg el tudta oltani a lángokat.

A busz több mint 30 utast szállítva indult el Michoacán székvárosából, Moreliából. A baleset egyik sérültje szerint a buszt egy család bérelte ki, hogy kiutazhassanak a strandra a húsvéti ünnepekre.

(MTI)