Tavaly több mint 300 Jednotát fenyegetett a bezárás veszélye, utánajártak, azóta milyen változások történtek az üzletláncnál

2023. február 1. - 13:09 | Belföld

A COOP Jednota még októberben jelentette be, hogy közel háromszáz üzletét fenyegeti bezárás veszélye az országban. Többek között a Dunaszerdahelyi járásban is. Most a Zregiónu nevű portál járt utána, hogy azóta milyen változások történtek az üzletláncnál.

Tavaly több mint 300 Jednotát fenyegetett a bezárás veszélye, utánajártak, azóta milyen változások történtek az üzletláncnál
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A cég a múlt évben nem volt könnyű helyzetben, elsősorban a járáshatárokon lévő üzleteket fenyegette nagyobb mértékben a bezárás veszélye. "A rendkívül drága energia ezeket a területeket élelmiszer-sivatagokká változtathatja" - mondja akkor Ján Bilinský, a COOP Jednota Szlovákia igazgatótanácsának elnöke.

Azóta átléptünk a 2023-as évbe és talán a legfontosabb fejlemény az, hogy a vezetés úgy döntött mégsem zárja be egyetlen boltját sem. Jana Kuklová, az üzletlánc PR menedzsere azt nyilatkozta, hogy ebben az évben az lesz az egyik legfontosabb feladatuk, hogy fenntartsák ezeket az üzleteket. A szóvivő szerint még így sem dőlhetnek teljesen hátra, hiszen még mindig zűrös időket élünk, az üzletlánc pedig arra vár, hogy a politikusok, hogyan kívánják tovább oldani az energiaválságot.

"Abban reménykedünk, hogy az üzlet is bekerül az állami támogatási rendszerbe. Azonban még nincs egyértelmű álláspontunk, és az energiaárak alakulása is egyelőre bizonytalan és átláthatatlan, ezért nagyon nehéz megjósolni a jövőbeli fejleményeket"

- nyilatkozta Kuklová.

A cég a 2022-es évben 14 új boltot adott át az országban, a tervek szerint az új évben pedig a fővárosban is megnyitnának egy szupermarketet.

A COOP Jednota több mint 2000 boltot üzemel országszerte, ezzel a legnagyobb kiskereskedelmi hálózatot tudhatja magáénak.

(Zregiónu/para)

Címkék: coop jednota