Tavaszi nagytakarítást tartottak Nagymegyeren és Ollétejedben is

2019. április 7. - 07:20 | Régió

Április 6-án Nagymegyer több pontján és a Dunaszerdahelyhez tartozó Ollétejedben is összeszedtek egy csomó szemetet. Előbbi esetben a városvezetés, míg utóbbinál helyi közösségi kezdeményezésről van szó.

Tavaszi nagytakarítást tartottak Nagymegyeren és Ollétejedben is
Fotó: Facebook / megyer.online

A Te szedd önkéntesen a tiszta Nagymegyerért megnevezésű akció keretén belül a megyeri erdőnél, az amögötti izsapi úton, továbbá a Csicsói úton a termálfürdőtől a szemétdombig takarítottak – tudtuk meg Varga Albin helyi képviselőtől. Rajta kívül más képviselők, a polgármester, annak asszisztensei és a városi hivatal vezetője is részt vett az akcióban. Elárulta azt is, hogy összesen másfél konténer hulladék és négy utánfutónyi autóabroncsot gyűjtöttek be, a fellelt hulladékban volt birkaszőr és féldisznó is.

Fotó: Facebook / megyer.online

Hasonlóan aktívan telt a szombati nap Ollétejedben, ahol a helyi lakosok szervezték meg a szemétgyűjtést. Ollé Lunák Mónika az akció kapcsán kifejtette, a tejedi temető, illetve az egykor hotelnak készült, de félbemaradt építmény környékén szedték a szemetet. Egy konténer teljesen megtelt, és meg mindig maradt egy következő akcióra. Volt közte standard háztartási szemét, használt ruhák, egy csomó fólia, törött sírkövek, autóalkatrészek, gumiabroncs... Amin teljesen kiakadtam, hogy van olyan elmeroggyant, aki a földet is műanyag zsákban dobja ki az erdő szélére” – foglalta össze tapasztalatait.

(parameter)