Távozik Bernd Storck szövetségi kapitány

2017. október 17. - 18:59 | Sport

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökségének keddi ülésén értékelte a válogatott világbajnoki selejtezős szereplését, és arra az elhatározásra jutott, hogy egyhangúlag elfogadja a szövetségi kapitány, Bernd Storck lemondását.

Távozik Bernd Storck szövetségi kapitány
Fotó: MTI

"A testület úgy döntött, hogy egyhangúlag elfogadja Bernd Storck közös megegyezéssel történő távozását. Megszűnik a megbízatása. Az MLSZ elnöksége felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy soron kívül kezdje meg a tárgyalást az új szövetségi kapitányról. A válogatottnak két mérkőzése van még idén, az idő rövidsége miatt elképzelhető, hogy erre a két mérkőzésre ideiglenes, megbízott szövetségi edző készíti fel a csapatot. Az MLSZ vezetése megköszöni Bernd Storcknak az eredményes munkáját, hiszen az ő vezetésével ért el nemzetközi sikereket a felnőtt válogatott és az utánpótlás válogatottak is" - mondta a döntés bejelentésekor az MLSZ szóvivője.

Az Index szerint az MLSZ később fog bejelentést tenni az új szövetségi kapitány személyéről, ha döntés születik az ügyben. Egyelőre arról sincs döntés, ki lesz a megbízott edző. Négy hónapon belül másodjára tartottak Storckról bizalmi szavazást, legutóbb az Andorra elleni vereség után kellett, akkor még megtarthatta a posztját.

Storck menesztésének okai között szerepel, hogy a világbajnoki selejtező kevésbé alakult fényesen, a magyar csapat ikszelt Feröeren, kikapott Andorrában, és nem szerzett pontot az első két helyen záró Portugália, Svájc kettős ellen, így összesen 13 pontot szerezve csoportja harmadik helyén végzett, s nem jutott ki az oroszországi tornára.

Index/nemzeti sport online

Címkék: Bernd Storck, MLSZ