Te is lehetsz "vakcinaügynök" - Augusztus 1-től jön a vakcinaprémium és az oltásközvetítői bónusz

2021. július 21. - 10:49 | Belföld

A pénzügyminisztérium augusztus 1-től indítja el a vakcinaprémiumot és az oltásközvetítői bónuszt - írja a Denník E.

Te is lehetsz "vakcinaügynök" - Augusztus 1-től jön a vakcinaprémium és az oltásközvetítői bónusz
Igor Matovič pénzügyminiszter (Fotó: TASR)

A beoltott személyek 2021. augusztus 1-től regisztrálhatnak a bytzdravyjevyhra.sk weboldalon, melynek címe magyarra fordítva így hangzik: egészségesnek lenni győzelem. A regisztráltak ezt követően sorsolásban vesznek részt, mely során pénzt nyerhetnek.

A sorsolásba minden beoltott személy regisztrálhat, tekintet nélkül arra, hogy melyik vakcinát kapta meg, és az is mindegy, hogy mikor lett beoltva.

Ami az oltásközvetítői bónuszt illeti, szintén a bytzdravyjevyhra.sk keresztül lehet majd hozzájutni. Ez úgy működik majd, hogy a beoltott személy augusztus 1. után beregisztrál az említett weboldalra, és egy kódot kap, amelyet átad a közvetítőnek, vagyis annak a személynek, aki rávette őt az oltakozásra.

A bónuszt akkor veheti át a közvetítő, amikor a személy, akit meggyőzött, megkapta a koronavírus elleni védőoltás mindkét adagját, vagy az egyadagos Johnson & Johnson-féle vakcinát. Ennek viszont legkésőbb 2021. október 31-én meg kell történnie, ugyanis a bónuszt csak addig lehet érvényesíteni.

Azok, akik még a bytzdravyjevyhra.sk augusztus 1-i elindítása előtt, pontosabban július 1. és augusztus 1. között lettek beoltva, legkésőbb augusztus 8-ig jelenthetik be a közvetítőjüket, utána erre már nem lesz lehetőségük. Aki július 1. előtt kapta meg az oltás második adagját, az nem jelölhet meg közvetítőt.

Mennyi az annyi?

A bytzdravyjevyhra.sk címen található weboldal még nem működik, csak augusztus 1-től helyezik üzembe.

"Rengeteg pénzt fektetünk ebbe, de jobb most az oltásba fektetni akár 100 millió eurót, mint később fedezni a harmadik járványhullámból adódó gazdasági veszteségeket"

- nyilatkozta korábban Igor Matovič, a prémium és a bónusz szülőatyja.

Az oltási prémium, vagyis a hetente kisorsolt nyeremények összege egyelőre nem ismert, arról a kormánynak kell döntenie. Igor Matovič pénzügyminiszter korábbi tájékoztatása szerint a kisorsolt prémiumok összege egy héten nem lépheti át a kétmillió eurót.

A közvetítői bónusz részletei viszont már ismertek. Egy "személy" legfeljebb 50 beoltott személy után igényelhet közvetítői bónuszt. 50 év alatti személy meggyőzése esetén 30 euró jár, 50 és 60 év közötti személy esetében 60 euró a bónusz, 60 év feletti személy meggyőzése esetén 90 euró üti a közvetítő markát.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a bónuszok csak akkor kerülnek kifizetésre, ha "meggyőzött" személy a kétadagos védőoltás mindkét adagját megkapta.

(Denník E)