"Te nyomorult! Tudjuk a nevedet, és a családtagjaid nevét is" - Így fenyeget kommentelőt a rendőrség

"Szolgálunk és védünk" helyett "megfélemlítünk és fenyegetünk" lehetne a zsaruk új mottója - legalábbis a szlovák rendőrség hivatalos Facebook-oldalát kezelő adminisztrátor egyik bejegyzése alapján.

"Te nyomorult! Tudjuk a nevedet, és a családtagjaid nevét is" - Így fenyeget kommentelőt a rendőrség
Fotó: SITA - illusztráció

A közösségi oldalat kezelő admin nem először, nem másodszor, és nem is harmadszor bizonyította alkalmatlanságát.

Ezúttal az történt, hogy a rendőrségi Facebook-oldal kezelője képtelen volt a helyén kezelni egy kommentet - például törölni, vagy szó nélkül hagyni -, és inkább ugyanolyan (vagy talán még alpáribb) stílusban válaszolt a mezei kommentelő bejegyzésére. 

Az álnéven kommentelő nő azt nehezményezte, hogy a zsaruk a múlt héten önkényuralmi eszmék hirdetésének magalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek néhány szlovákiai szélsőségest. 

"Rendőrök, bérenc banda! Ezt a jövőben a családotok fogja megszenvedni"

- hangzott a hölgy gusztustalan bejegyzése, amellyel az intézkedő rendőrök családtagjait fenyegette. Nos, a primitív fenyegetésre egy még konkrétabb és még alávalóbb fenyegetés volt a válasz a rendőrségi adminisztrátor részéről. Ez így hangzott:

"Te nyomorult! Kiderítettük a nevedet, és a családtagjaid nevét is. Hamarosan látogatókat várhatsz."

A fenyegetőző, majd megfenyegetett kommentelő ezután törölte bejegyzését. Amikor a Facebook-oldal adminját később számonkérték a hangnem miatt, így védekezett: "Túlzó és expresszív volt a válaszunk. Ilyennek kellett lennie. Megengedhetetlen, hogy bizonyos egyének abban a tudatban éljenek, hogy az internet anonimitása mögé bújva, a billentyűzet mögül ócsárolhatnak, sértehethetnek és fenyegethetnek bárkit. Nem csak a rendőrséget, hanem bárkit. Az ilyen emberek addig nem változnak, amíg a saját stílusukban nem kapnak magyarázatot."

Adalékként idemásuljuk egy bizonyos Marián Kočner szavait, melyeket a rendőrség korábban nem talált fenyegetőnek a megfenyegetettel szemben.

"Kuciak úr, elkezdek érdeklődni az anyja, az apja, a testvérei iránt, és mindent közzéteszek, amit magukról találok... Kuciak úr... Ha sikerül bebizonyítanom, Kuciak úr... Akkor garantálom magának, hogy többet nem fog írni, mert pellengérre állítom."

(para)