"Te tehetsz minderről!" - Hegerrel már Matovič is szembe fordult, gyávának nevezte (Videó)

2023. május 5. - 14:48 | Belföld

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke, akivel helyet cserélve foglalhatta el két évvel ezelőtt a miniszterelnöki posztot Eduard Heger, sajtótájékoztatón reagált a megbízott kormányfő kritikájára.

"Te tehetsz minderről!" - Hegerrel már Matovič is szembe fordult, gyávának nevezte (Videó)
Eduard Heger és Igor Matovič (Fotó: TASR-archív felvétel)

Matovič szerint a mostani káoszért egyetlen ember felelős, és az pedig a kormányfő, akinek tétlensége miatt jutottak idáig. A pártelnök szerint az OĽaNO képviselőinek többszöri figyelmeztetése ellenére sem oldotta Vladimíra Lengvarský korábbi egészségügyi, és Samuel Vlčan távozófélben lévő földművelésügyi miniszter körüli problémákat.

"Edo, erről te tehetsz, a tétlenséged miatt alakult így, és mert hagytad a problémát idáig fajulni. Sajnálom, mi próbáltunk segíteni" - üzente neki a távozó miniszterek kapcsán. Emlékeztetett, hogy az OĽaNO a frakcióülésein rendszeresen tájékoztatta Hegert a két említett miniszterrel szembeni kifogásokról, szerették volna megelőzni a jelenlegi állapotot.

Matovič szerint ha Heger cselekedett volna, akkor most rendes miniszterei lehetnének a kormányban és nem neki kellene látszólag irányítania azokat. "És talán nem utaltak volna át dotációt az egyik minisztériumból a másikba" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy Heger már a nyilvánossság előtt tudott Vlčan ügyéről, de nem cselekedett.

Matovič visszautasítja Jaroslav Naď megbízott honvédelmi miniszter kijelentését, miszerint Lengvarský és Vlčan is az OĽaNO jelöltjei voltak. Ehelyett azt állítja, hogy Lengvarskýt maga Naď javasolta az egészségügyi miniszteri posztra, Vlčanról pedig Hegertől értesült. Szerinte ha Heger az OĽaNO jelöltjének tekintette volna Vlčant, akkor őt, mármint Matovičot hívta volna, hogy cselekedjen. Azt is állította, Heger helyet kínált demokraták nevű új pártja listáján Vlčannak.

"Most hirtelen ujjal mutogat maga köré, ez így eléggé gyávának tűnik" - mondta.

Az egész sajtótájékoztató:

(TASR/Noviny.sk)