Tehetségnapok Vásárúton

2019. június 18. - 09:00 | Régió

Ezen a héten csütörtöktől szombatig Vásárúton minden a tehetségről és annak ápolásáról szól.

Június 20-án a József Attila Alapiskola és Óvodában Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős című mesekönyvéről beszélgetünk, a szerző üzenetét felhasználva bátorságnaplót készítünk, és lesz szó arról is, hogyan küzdjük le a félelmeinket.

Másnap, azaz 21-én, pénteken a kamasznap keretén belül A világ és én címmel a Spica polgári társulás képviseletében Vályi Horváth Erika és Urbančok Larisa tart irodalmi érzékenyítő programot kamaszoknak, majd Nem harap a kukac címmel az internetes világ veszélyeiről és lehetőségeiről beszélgetünk.

Késő délután a helyi kultúrházban Európa arcai címmel nemzetközi fotókiállítás-megnyitó veszi kezdetét, amelyre magyar, német, szlovén és szlovák fotóművészek alkotásait válogattuk össze. Ezt követően kihirdetjük a határon átnyúló Duna arcai c. rajzverseny győzteseit, fellépnek a helyi tehetséges szavalók és az iskola gyerekkórusa. Ezután Bertók Beáta és Lendvai Gyula csellózik, és a népszerű Vásárúti Dalárda, valamint a királyrévi Fürge Ujjak citerazenekar ad koncertet. A gálát a Bécsi Magyar Színkör - Svung vendégelőadása zárja, melynek címe: Bennetek van.

Június 22-én, szombaton, délután 2 órától a helyi sportpályán nemzetközi focikupa és büntetőrúgó verseny lesz, jótékonysági süteményvásárt és családi futást is szerveznek, melynek bevételét a szervezők egy beteg kislány gyógyíttatására ajánlják fel. A sportnapon lesz kutyás bemutató, habcsúszda, állatsimogató, kreatív sarok, szelfisátor, nyilvános edzést tart a falu MMA-bajnoka, Boráros Gábor. Hodossy Katalinnal a korszerű táplálkozásról, Száz Ildikóval pedig a futásról és az ősszel megjelenő könyvéről beszélgetünk. Az internet tehet mindenről címmel pódiumbeszélgetést tartunk, amelyen Vályi István újságíróval és Goodlike-kal, a népszerű magyar sztárvloggerrel Urbančok Larisa beszélget.

(vhe)

Címkék: Vásárút