Tehetségvizsgák a sportiskolában

2020. május 21. - 17:18 | Régió

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos általános intézkedésekhez igazodva tartották meg a rátermettségi felvételi vizsgákat a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában és Középfokú Sportiskolában.

Tehetségvizsgák a sportiskolában
Lelkes Vince felvételei-Továbbiakért kattints!

Szerdán és csütörtökön összesen 53 végzős alapiskolás mérettette meg magát az intézmény sporttelepén. Tekintettel a körülményekre a kitűzött gyakorlatok kivétel nélkül szabadtéren zajlottak, minden diák számára külön játékszer állt rendelkezésre, használat után a tornaeszközöket a kisegítő személyzet azonnal fertőtlenítette.

A tízfős csoportok két óránként váltották egymást a sportpályákon. A legtöbb végzős alapiskolás a labdarúgás szakra jelentkezett, mások a kézilabda, az atlétika, az asztalitenisz, a karate és az uszonyos úszás sportágban szeretnének továbbtanulni a neves csallóközi intézményben.

A közös igazgatású szakközépiskola és sportiskola modern és széleskörű infrastruktúrával rendelkezik: saját kollégiummal (2 vagy 3 ágyas szobákkal), iskolakonyhával és étkezdével, számítástechnikai szaktermekkel, korszerű szemléltető eszközökkel felszerelt tantermekkel, szakkönyvtárral, médiaközponttal, tornatermekkel, sportpályákkal, fedett uszodával és fitneszteremmel.

(lel)