Telefonos csalók áldozata lett egy 78 éves komáromi asszony - nekik adta a pénzét, az ékszereit és az értéktárgyait

2022. július 2. - 13:13 | Régió

Egy idős komáromi asszony nemcsak megtakarításait, hanem ékszereit és értéktárgyait is elvesztette.

Telefonos csalók áldozata lett egy 78 éves komáromi asszony - nekik adta a pénzét, az ékszereit és az értéktárgyait
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A 78 éves nőt vezetékes telefonon kereste meg a posta állítólagos alkalmazottja. Elkérte a címét, és azt mondta neki, hogy valamit kézbesíteniük kell neki és új a postás. A sértett megadta neki az állandó lakcímét. Ezt követően egy ismeretlen férfi felhívta a vezetékes vonalon, hogy csalók áldozata lett, mert megadta a lakcímét – tájékoztatott a Nyitra megyei Rendőrkapitányság

A férfi elkérte a sértettől a mobilszámát, és megkérte őt, hogy ne tegye le a telefont, mert összekapcsolja őt a rendőrséggel. Ezt követően az áldozat egy másik férfihangot hallott a telefonban, aki Malík vagy Malý rendőrként mutatkozott be, aki biztosította az idősebb nőt, hogy a rendőrök már követik a csaló bandát, és felszólította őt, hogy maradjon a lakásban, legyen csendben, és ne hívjon fel senkit, és várja meg a rendőrök érkezését.

Ugyanezen a napon magánszámról ismét felhívta a sértettet az elkövető, aki azt mondta neki, hogy húzza le a rolót a lakáson, üljön be a szobába, és ne nyisson ajtót senkinek, mert a rendőrök egy csoportot követnek, akik felfegyverzett csalók. Állítólag a közelben vannak, szóval ne ijedjen meg, amikor elkezdődik a lövöldözés. Egy ismeretlen férfihang megkérdezte tőle, melyik háztömbben lakik, és figyelmeztette, hogy óvatosan bánjon az ékszereivel és a pénzével.

Körülbelül egy órával később az elkövető ismét felhívta a sértettet, és közölte vele, hogy az összes otthon lévő ékszert, értéket és pénzt tegye bele egy nejlonzacskóba, és dobja ki az ablakon, mert jön értük a rendőrség. Az idős hölgy egy fekete bőrtáskát, egy pénztárcát, személyes iratokat, készpénzt és különböző ékszereket körülbelül 5500 euró értékben egy fehér vászontáskába helyezett, majd kidobta az ablakon. A kamera felvételeiből kiderült, hogy egy ismeretlen nő vitte el az ablakon kidobott táskát, amelyben az értékek voltak.

TASR