"Teljesen nyilvánvaló, hogy miután Fico évekig védte és fedezte Jankovskát, most retteg" - lemondásra szólították fel a Smer-SD elnökét

2020. november 26. - 12:13 | Belföld

Milan Laurenčík (SaS), a parlament alelnöke csütörtökön felszólította Robert Fico parlamenti képviselőt és a Smer-SD elnökét, hogy mondjon le a mandátumáról. A TASR hírügynökséget Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője tájékoztatta.

"Teljesen nyilvánvaló, hogy miután Fico évekig védte és fedezte Jankovskát, most retteg" - lemondásra szólították fel a Smer-SD elnökét
Robert Fico (Fotó: TASR)

Laurenčík szerint Fico okkal fél attól, mit tereget ki róla Monika Jankovská, a Smer-SD volt államtitkára, és mikor viszi el őt a rendőrség.

„Teljesen nyilvánvaló, hogy miután Robert Fico évekig védte és fedezte Monika Jankovskát, most retteg, hogy a nő, miután mindenki cserben hagyta őt, kétségbeesésében mit mond el róla és mikor jön érte a rendőrség. Ha ő megköszönte neki a jól végzett munkát, akkor én is megköszönöm neki, hogy úgy döntött, beszélni fog. Robert Fico viszont jól tenné, ha lemondana a képviselői mandátumáról, és így megspórolná a szégyent, hogy a parlament esetleg jóváhagyja a letartóztatását. A parlamentben ülve az utolsó pillanatig bűnözőket védelmezni biztosan megterhelő feladat a mentális egészségére nézve is” – jegyezte meg Laurenčík.

Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkár szerdán beismerő vallomást tett a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói előtt. A terhelt részletesen vallott azokról a bűncselekményekről, amelyek elkövetésével vádolják őt. Aprólékos információkat közölt az egyes vádpontokhoz köthető személyekről, köztük Marian Kočnerről is. A Vihar fedőnevű rendőrségi akció után őrizetbe vett Jankovská ellen korrupciós bűncselekmények ügyében folyik eljárás.


(TASR)