Tengeren túlon a felvidéki három királyok

Egy hónapos kanadai turnéra indultak a felvidéki Három királyok, vagyis Vadkerti Imre, Derzsi György és Kovács Koppány. Jelenleg a nyugati parton tartózkodnak, ahol sikerült velük kapcsolatba lépni.

Tengeren túlon a felvidéki három királyok
Derzsi György, Vadkerti Imre és Kovács Koppány

"Február 5-én repültünk Budapestről Kanadába, hogy lebonyolítsunk egy 10 állomásos kanadai turnét.  Már jártunk kint ezzel a formációval ezelőtt 14 hónappal, akkor ádventi, karácsonyi műsorral jöttünk, most a Tartsd magad nemzetem lemezünket és műsorunkat jöttünk népszerűsíteni a tengerentúlra" – mondta Derzsi György, aki egyben a turné menedzsere is. 

"Jelenleg Vancouverben vagyunk. Edmontonban és Calgaryban kezdtünk és tegnap volt Vancouverben a harmadik fellépésünk. Sokan kíváncsiak ránk, hiszen tavaly előtt már leraktuk a névjegyünket itt Kanadában. Egy fiatalos, friss, nemzeties de egyben laza műsorral készültünk és el kell hogy mondjam eddig nagy sikere van az itt élő magyar közösség körében" – osztotta meg élményeit Vadkerti Imre. 

"Számomra nagy élmény ez a turné, hiszen fiatal koromtól arra vágytam, hogy a világ más részein is turnézhassak. Ez a Három Királyok produkcióval összejött, hiszen a 10 álomásos turné keretén belül egész Kanadát érintjük, a nyugai parttól a keleti partig. Nagyon szeretnek bennünket és mi is próbálunk megannyi szeretetet, érzést viszonozni az itt élő magyaroknak. Feszített a tempó, de nem panaszkodom, mondom a világ életemben erre vágytam.  Már most érdeklődnek a műsorunk iránt az Egyesült Államokból és Ausztráliából is. Ez egy hihetelen csoda ami most zajlik körülöttünk" – mondta Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik énekese.

A Három Királyok március 5-én térnek haza Kanadából. A felvidéki közönség március 10-én találkozhat velük Gútán, a nőnap alkalmából rendezett koncerten.

(-)