Térddel győzte le amerikai ellenfelét, bekerült a UFC-be a nehézsúlyú szlovák ketrecharcos (VIDEÓ)

2021. október 13. - 12:45 | Sport

A szlovákiai Martin Buday technikai K.O.-val győzte le az amerikai Lorenzo Hoodot Las Vegasban a Dana White's Contender Series nevű versenyen, ezzel bekerült a legjobb ketrecharcosokat tömörítő UFC-be.

Térddel győzte le amerikai ellenfelét, bekerült a UFC-be a nehézsúlyú szlovák ketrecharcos (VIDEÓ)
Fotó: Oktagon MMA

A szlovák és az amerikai ketrecharcos nehézsúlyban csapott össze. Budaynak sikerült nyomást gyakorolnia ellenfelére, és rácshoz szorította. Az első kör felénél az amerikai harcos került fölénybe, kemény ütésekkel sorozta meg Budayt. Ő viszont megmutatta, hogy milyen fából is faragták valójában: újfent rácshoz szorította ellenfelét, ahol felváltva érkeztek az ütések és a térdelések fejre, illetve lábra. Az amerikai már nem tudott válaszolni, Buday pedig nem sokkal a gongszó előtt fejbe térdelte, mire ő összerogyott, a játékvezető pedig leintette a mérkőzést.

A Dana White's Contender Series lehetőséget nyújt a fiatal tehetségeknek, illetve az alacsonyabb ligákban szereplő ketrecharcosoknak, hogy bekerüljenek a legjobbat tömörítő UFC-be. A versenyen tízen indultak el, az öt győztes közül pedig hárman kaptak szerződést a UFC-vel.

„Kaptál néhány kemény ütést az álladra, de gyönyörűen leráztad magadról. Nagy, kemény és durva vagy. 29 évesen 9-1-es eredménnyel kivirágzóban vagy, nekem pedig szükségem van nehézsúlyúakra” – mondta Dana White Budaynak. A szervezet elnökétől megkérdezték, hogy nemcsak azért választotta-e a szlovák harcost, mert kevesebben indulnak nehézsúlyban. „Ez egy furcsa kérdés tekintettel arra, hogy mit művelt ez a srác. Fokozatosan darabokra szedte az ellenfelét, és tetszett, amit láttam” – válaszolta.

„Nagyon boldog vagyok, a szerződés megszerzésével egy álmom vált valóra. Szlovákiát képviselni a UFC-ben jelenti számomra a mindent. Hazatérésem után azonnal elkezdek dolgozni rajta, hogy készen álljak a következő kihívásokra” – mondta Buday az ESPN mikrofonjába.

A nyitrai születésű Buday, aki eddig az Oktagon tagja volt, csupán egy vereséget szenvedett karrierje során, mégpedig 2017-ben a második összecsapásán a spanyol Juan Espinával szemben.


(šport.sk)