Térképen mutatjuk, hol zárták be eddig az iskolákat

2021. december 2. - 14:39 | Belföld

Hétfőtől a járások közel egy harmadában távoktatásra állnak át az alapiskolák felső tagozatain, a középiskolákban és a gimnáziumokban.

Térképen mutatjuk, hol zárták be eddig az iskolákat
Fotó: TASR - illusztráció

Kivételt képeznek egyelőre az alapiskolák alsó tagozatai és az óvodák, ahol továbbra is folytatódik a jelenléti oktatás. A tvnoviny.sk összegyűjtötte, melyek azok a járások, ahol hétfőtől távoktatásban részesülnek a tanulók az alapiskolák felső tagozatain és a középiskolákban:

(Galánta esetében csak a városra vonatkozik, nem az egész járásra)

Bár Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter egyelőre nem rendelte el az iskolák országos bezárását, és mint mondja, erre csak legvégső esetben akarnak sort keríteni, a regionális közegészségügyi hivatalok dönthetnek az iskolák bezárása mellett. Így határozott hétfőn a pozsonyi közegészségügyi hivatal, amely a romló járványhelyzetre hivatkozva december 6-tól elrendelte a távoktatást minden alap- és középiskolában Pozsony megyében, a felső tagozattól felfelé.

A tárcavezető csütörtökön azt kifogásolta, hogy a regionális közegészségügyi hivatalok a járások egészére vonatkozó iskolabezárást rendelnek el, és nem veszik figyelembe az egyes iskolák aktuális helyzetét és az oltottsági arányt. Gröhling szerint a hivatalok egyenesen szembe mennek a szabályokkal.


(tvnoviny.sk)