TERROR: Háromszor annyi a rendőr az utcáinkon, növelik az elit kommandósok számát

2015. november 27. - 13:58 | Belföld

Szlovákiában továbbra is rendkívüli biztonsági intézkedések vannak érvényben - közölte a belügyi tárca.

TERROR: Háromszor annyi a rendőr az utcáinkon, növelik az elit kommandósok számát
Fotó: TASR

Ez annyit takar, hogy megszokott, országosan mintegy 450 járőrhöz képest jelenleg 1200-an járják az utakat, utcákat. Ez pedig összesen 2400 rendőrt jelent.

Az új terrorellenes intézkedések keretén belül a közrendvédelmi szervek mellett a Lynx nevű elit kommandós osztag létszámának növelését is tervezik - tájékoztatott Ivan Netík belügyi szóvivő.

"A létszámnövelésre az elkövetkezendő két éven belül kerülhet sor. A TASR információi szerint a rendőrség különleges alakulata, a Lynx Comando létszámát 40-nel emelhetik ez idő alatt.

"Arról, hogy a mi Lynx kommandónk a legjobbak közé tartozik Európában, az európai különleges alakulatokat magába foglaló ATLAS szövetség elnöke, Bernhard Treibenreif ajánlata is tanúskodik. Szlovákia a Building nevű szakértői csoport elnöki tisztségének betöltésére kapott ajánlatot. Ebben a csoportban alakítják ki az ún. fekete taktikát, amelyet olyankor alkalmaznak, amikor az incidens valamilyen építményekben, objektumokban történik" - szögezte le Netík.

A terrorcselekmények túlnyomó többsége pedig ilyen környezetben zajlik, éppen ezért a Building csoportnak egyre nagyobb szüksége van az ATLAS egységekre. A belügyi szóvivő elmondása szerint a szlovák különleges alakulat tagja ennek a csoportnak, ahol a felelősségteljes és professzionális hozzáállásukkal fokozatosan kivívták a külföldi partnereik elismerését és tiszteletét.

Kapcsolódó cikk:

Ficóék pikkpakk elintézték a terrort, most fog csak igazán nőni az ország biztonsága!

TASR/para