Terrortámadás az erődben - Komáromot ellepik a kommandósok

2018. október 2. - 14:46 | Régió

Az ATLAS COMMON CHALLENGE 2.0 a saját nemében a legnagyobb és legátfogóbb nemzetközi terrorelhárító gyakorlat Európában, melynek részeként lehetséges terrortámadások hét forgatókönyve kerül párhuzamosan bemutatásra.

Terrortámadás az erődben - Komáromot ellepik a kommandósok
Fotó: ATLAS COMMON CHALLENGE

A közönség Komáromban egy beépített területen végbemenő terrortámadás forgatókönyvét tekintheti meg, melyre a komáromi erődben kerül sor, Szlovákia elit terrorelhárító egysége, a LYNX COMMANDO vezetésével - tájékoztatta a Paramétert Keszegh Béla, Komárom alpolgármestere.

A látogatókat drámai forgatókönyv várja, amelyben túszdrámára és annak felszámolására sor kerül hat ország több mint kétszáz különlegesen képzett tagja által. A taktikai eljárásokkal együtt a legmodernebb technika került bemutatásra, beleértve páncélozott járműveket, speciális hidraulikus platformokat, Bell 429, a Mi-171 és a Black Hawk Sikorsky UH-60 helikoptereket. Emellett speciális rendőri szakemberek - kineziológusok, mesterlövészek, pirotechnikusok, orvosok, tárgyalók, ejtőernyősök, helikopteres egységek – munkája is megtekinthető lesz, sok-sok robbantás kíséretében.

A szlovák belügyminisztérium által szervezett bemutatógyakorlatra október 10-én, 8:30-as kezdettel kerül sor a komáromi erődben. A délig tartó rendezvényre a Leopold-kapun keresztül lehet bejutni, a belépés ingyenes, de kiskorúak csak felnőttek kíséretében vehetnek részt az eseményen.

(para)