Lényeg Terrortámadássá nyilvánították a két meleg fiatal pozsonyi meggyilkolását, a pártolók is börtönbe kerülhetnek

2022. október 17. - 21:04 | Belföld

Ez itt a Paraméter napi hírösszefoglalója, a LÉNYEG. A nap legfontosabb eseményeit szemlézzük, így garantáltan nem marad le semmiről.

Terrortámadássá nyilvánították a két meleg fiatal pozsonyi meggyilkolását, a pártolók is börtönbe kerülhetnek

A mai LÉNYEG meghallgatható itt:

Podcastjaink elérhetők az Apple Podcasts és a Google Podcasts alkalmazásban, valamint a Spotify-on is!


Mától terrorcselekmény a Vár (Zámocká) utcai kettős gyilkosság, aminek két meleg férfi lett az áldozata. Az elkövető ugyan maga ellen fordította fegyverét, vagyis a súlyosabb ítélettől már nem kell tartania, de fontos figyelmeztetés ez azoknak, akik esetleg a gyilkossal éreznének együtt: az is terrorcselekményt követ el, ha valaki helyesli a terrortámadás elkövetését. Ez vonatkozik mindenkire, aki akár szóban, akár írásban, vagyis akár a közösségi médiában teszi ezt.

És nem csak egy kis dorgálásra számíthat: az elkövető 3-10 éves szabadságvesztésre ítélhető.

Daniel Lipšic különleges ügyész figyelmeztette is az esetleges elkövetőket: figyelni fognak minden csatornát.

Szlovákiát is a zsidó világkormány irányítja?

És jogos a rendőrség, valamint az ügyészség döntése, mert egy felmérés alapján a szlovák társadalom – valószínűleg a szlovákiai magyarokat is beleértve – szinte bármit el tud hinni. A nagyszombati egyetem kutatása szerint az ország „konspirációs indexe” 30,27, ami a legmagasabb a vizsgált országok közül. A felmérést a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban végezték, így azt is megkérdezték az emberektől, hogy mit gondolnak a védőoltásokról.

A lakosság csaknem fele, 46,6 százalék úgy véli, hogy szándékosan elhallgatják az emberek elől az oltások káros hatását. Mindjárt a második helyen áll az a konspirációs elmélet, hogy a világot egy titkos – zsidó – kormány irányítja.

Ebben az emberek 45 százaléka hisz. Egyáltalán nem meglepő tehát, hogy a Vár utcai gyilkosságok elkövetője szintén a ZOG – a Zionist occupational government – létezésében hitt.

Két halott az ára a regisztrált partnerségnek?

A brutális gyilkosság azonban talán a politikusok gondolkodására is hatással volt. Természetesen nem mindenkire hatott egyformán, hiszen Igor Matovič valószínűleg már menthetetlen: néhány nappal a brutális kettős gyilkosság után büszkén posztolta, hogy ő hetero és férfi, és Maroš Žilinka főügyész sem érti, miért tartja őt mindenki hülyének. De talán most sikerül elérni azt, amit a rendszerváltás óta eltelt 33 évben nem: létrejöhet a regisztrált partnerség intézménye a meleg – és a nem meleg – párok számára.

Az Európai Unióban már csak 6 olyan ország van – Szlovákiát is beleértve –, ahol nem létezik semmilyen hivatalos együttélési forma a melegek számára. Még Magyarországon is létezik a regisztrált partnerség intézménye, igaz, azt még a Gyurcsány-kormány idején fogadták el.

Ugyan még nem biztos, hogy a szlovák parlamentben sikerül többséget állítani az SaS javaslata mögé, de úgy látszik, most nagyobb erre az esély, mint egy héttel ezelőtt volt. Sulíkék ugyan maguk is elismerik, hogy javaslatuk nem a legkedvezőbb az érintettek számára, nem jelent óriási ugrást a melegjogok tekintetében, de talán még lehet rajta javítani. Tragikus azonban, hogy ehhez a kis lépéshez is két embernek kellett meghalnia – ha egyáltalán sikerül majd megtenni ezt a kis lépést.

Újabb 500 millió euró Ukrajnának

Az Európai Unió újabb 500 millió eurós katonai segélyt nyújt Ukrajnának, ebben a tagállamok külügyminiszterei egyeztek meg Luxembourgban. Az újabb támogatással az Európai Békekeretből Ukrajnának nyújtott teljes uniós hozzájárulás 3,1 milliárd euróra emelkedik.

Ugyan ez nem kevés, de ahhoz képest, hogy az orosz agresszió – Ukrajna után – az Európai Uniót, vagyis bennünket fenyeget a legnagyobb mértékben, ez elég halvány eredmény.

Az USA támogatása ennél egy-két nagyságrenddel nagyobb, ők már mintegy 18 milliárd dollár értékben küldtek fegyvert az ukránoknak. Az uniós támogatás egyik előnye, hogy ezt minden tagállam, így Magyarország külügyminisztere is – megszavazta, igaz, Szijjártó Péter hozzátette, hogy nem biztos, hogy a következő alkalommal is így fog szavazni.

Lajos P. János