Területi focikalauz: A balonyiak, vagy a gelleiek kerülhetnek az élre a VII. ligában

2022. augusztus 19. - 19:48 | Sport

Szombaton és vasárnap a felnőtteknél az új bajnoki idény 3. fordulójának párharcai zajlanak a a csallóközi focipályákon. Ezúttal már az idősebb ifik és az idősebb diákok is elkezdik a bajnoki pontvadászatot.

Területi focikalauz: A balonyiak, vagy a gelleiek kerülhetnek az élre a VII. ligában
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

Az AG Sport VII. ligában a 2. fordulóban Bakán történt inzultáció kapcsán a nyékvárkonyiak 3:0-ás győzelme került a krónikába. A partjelzőt bántalmazó néző a bajnoki évfolyam végéig nem látogathatja csapata mérkőzéseit, a klubot pedig 400 eurós pénzbírsággal, 6 hazai bajnoki mérkőzésen szektorlezárással sújtották. Visszatérve a játékhoz a tabellaelső alistáliak mérkőzését később pótolják, így a balonyiak, vagy a gelleiek kerülhetnek az élre. Mindkét együttes vendégként gyarapíthatja gyűjteményét.

A VIII. liga A csoportjában vasárnap kiderül, kiheverték-e a hodosiak a csilizradványi fiaskót (1:16). A csilizradványiak a nagyudvarnokiakat is igyekeznek két vállra fektetni. Nagy csatára van kilátás a felbáriak és a medveiek erőpróbáján.

A B csoportban az éllovas tejfaluiak pihennek, ezért a felsőpatonyiak vehetik át a vezetést. Helyzetüket nagyban megkönnyíti, hogy a sereghajtóval csatáznak a pontokért. A felsőpatonyiakhoz hasonlóan a nagyszarvaiak is megpályázzák a listavezető pozícióját.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajlómérkőzések kezdési időpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

DUNASZERDAHELY, AG SPORT (VII.) LIGA, 3. forduló – szombat, 17.00: Kisudvarnok–Szentmihályfa (Ürögi), Csallóközkürt–Izsap (Klempa), Vásárút–Balony (Barczi). Vasárnap, 10.30: Nagypaka–Baka (Köver); 17.00: Szap–Gelle (Sóki), Ekecs - Apácaszakállas–Diósförgepatony (Klempa), Nyékvárkony–Pozsonyeperjes (Bors).

Elmarad: Alistál–Királyfiakarcsa (pótlás: szeptember 1.).

VIII. LIGA, A CSOPORT, 3. forduló – szombat, 17.00: Csilizradvány–Nagyudvarnok (Zsigray). Vasárnap, 10.30: Csallóköznádasd–Sárosfa (Zsigray); 17.00: Felbár–Medve (Köver), Hodos–Csiliznyárad (Nagy).

Szabadnapos: Padány.

VIII. LIGA, B CSOPORT, 3. forduló– szombat, 17.00: Diósförgepatony B/Felsőpatonyrét–Felsőpatony (Czucz), Nagyszarva–Sárrét/Vitény (Bors). Vasárnap, 10.30: Csákány–Csallóköztárnok (Czucz), FK Nagymagyar–Béke (Virág).

Szabadnapos: Tejfalu

V. LIGA, IDŐSEBB IFIK (U19), 3. forduló – szombat, 14.00: Ekecs - Apácaszakállas–Nyárasd (Szalánczi), Gelle–Kisudvarnok (Nagy), Pozsonyeperjes–Alistál (Makovický), Nyékvárkony–Baka (Csicsay). Vasárnap, 14.00: Csallóközkürt–Csenke (Kozma), Lég–Diósförgepatony (Brunczlík).

(ái)