Területi focikalauz: Benépesülnek a csallóközi focipályák, szombaton rajtol el az új idény küzdelemsorozata

2020. augusztus 14. - 17:05 | Sport

Szombaton és vasárnap benépesülnek a csallóközi focipályák, öt hónapos kényszerpihenőt követően ismét bajnoki mérkőzéseken buzdíthatják kedvenc csapatukat a labdarúgás szerelmesei.

Területi focikalauz: Benépesülnek a csallóközi focipályák, szombaton rajtol el az új idény küzdelemsorozata
Kovács Zoltán illusztrációs felvétele

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) szakértői, valamint a regionális futballszövetségek illetékesei arra figyelmeztetnek, hogy a COVID-19 terjedésének megfékezése érdekében a futballpályákon is be kell tartani az országosan és a lokálisan elrendelt óvintézkedéseket. A regionális közegészségügyi hivatalok munkatársai az önkormányzatokkal, az irányító szövetségekkel és az érintett intézményekkel együttműködve folyamatosan figyelemmel követik a járványügyi helyzet alakulását.

Annak ellenére, hogy a csapatok az új idényben abban az osztályban folytathatják a küzdelmet, melyben a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt évadban szerepeltek, nyáron némiképp átrendeződött a csallóközi focitérkép, változott a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség által irányított bajnokságok mezőnye.

Ami a legfelsőbb osztályt, az AG Sport (VI.) Ligát illeti, a 2020/21-es bajnoki évfolyamban továbbra is 16 együttes küzd a pontokért. Egy emelettel lejjebb, a VII. ligában viszont ezúttal már nem két csoportban (Észak és Dél), hanem csupán egy 16-tagú mezőnyben zajlik a pontvadászat. Mivel a felbáriak nem éltek a lehetőséggel, ezért helyettük a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség sporttechnikai bizottsága a csallóközkürtieknek kínált lehetőséget a felsőbb osztályban való indulásra. Az illetékesek a 2018/2019-es bajnokság végeredményéből indultak ki. Akkor ugyanis a bajnoki címet szerzett alistáliak mögött a csallóközkürtiek végeztek a második helyen. A legutóbbi regulárisan befejeződött bajnokság volt a versenyszabályoknak megfelelő megoldás.

A felnőtteknél az új idényben már nem szerepel a nagymagyari FC Roma és a Nagyudvarnok (VII. liga) kollektívája. Újdonságnak számít, hogy önállósultak a csiliznyáradiak, akik ezentúl már nem a Szap-Csiliznyárad B csapataként, hanem TJ Ňárad - Csiliznyáradi SE néven játszanak a bajnokságban.

Az AG Sport (VI.) Ligában izgalmasnak ígérkezik a Balony–Alistál párharc, valamint az újonc csallóközkürtiek diósförgepatonyi vendégszereplése.

A VII. ligában a szurkolók a rajtot megelőzően bajnokesélyesnek kikiáltott csákányiak és a hegyéteiek megmérettetésére fókuszálnak.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

DUNASZERDAHELY, AG SPORT (VI.) LIGA, 1. forduló – szombat, 17.00: Izsap–Szentmihályfa (Bors), Felsőpatony–Nyékvárkony (Dohorák), Csallóközcsütörtök–Gelle (Világi). Vasárnap, 17.00: Baka–Nagypaka (Nagy K.), Ekecs-Apácaszakállas–Szap (Kosár), Pozsonyeperjes–FK Nagymagyar (Ürögi), Diósförgepatony–Csallóközkürt (Szőke), Balony–Alistál (Köver).

VII. LIGA, 1. forduló – szombat, 17.00: Csilizradvány–Béke (Sóki), Medve–Királyfiakarcsa (Köver), Diósförgepatony B–Csiliznyárad (Virág), Csákány–Hegyéte (Kosár). Vasárnap, 10.30: Csallóköznádasd–Csallóköztárnok (Czucz), Sárrét–Vásárút (Virág); 17.00: Nagyszarva–Felbár (Brunczlík), Sárosfa–Padány (Bors).


ái

Címkék: régiófoci