Területi focikalauz: A Csallóközben tavasszal Sárosfa és Padány nélkül folytatódik a pontvadászat

2023. március 10. - 15:40 | Sport

Szombaton és vasárnap a csallóközi focipályák is benépesülnek, a felnőttek mezőnyében elkezdődik a bajnokság tavaszi idénye. A felnőttek kezdik a sort. Az együttesek az AG Sport VII. ligában és a VIII. liga két csoportjában küzdenek a pontokért. 

Területi focikalauz: A Csallóközben tavasszal Sárosfa és Padány nélkül folytatódik a pontvadászat
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

Ami a csapatok létszámát illeti, az AG Sport ligában teljes a mezőny, egy emelettel lejjebb viszont két alakulattal kevesebb áll rajthoz. Nevezetesen a VIII. ligában már nem szerepelnek a sárosfaiak és a padányiak. A sorozatos tartozások (gyűjtőszámla) miatt a sárosfaiakat ősszel a szövetség több ízben is pontelvonással sújtotta, végül a versenyszabályok értelmében kizárással büntette. A padányiak viszont kiléptek a bajnokságból. A két kollektíva ősszel elért eredményeit törölték.

Az AG Sport VII. ligában szombaton hazai pályán rajtol el a két bajnokaspiráns: a jobb gólkülönbséggel éllovas balonyiak az ekecs-apácaszakállasiakat, a trónkövetelő pozsonyeperjesiek pedig a vásárútiakat fogadják. Mindkét helyszínen hazai sikerre van kilátás. A dobogó legalsó fokán tanyázó gelleiek minden bizonnyal igyekeznek lépést tartani a legjobbakkal, ennek érdekében a csallóközkürtieket igyekeznek két vállra fektetni.

A VIII. liga A csoportjában borítékolható a veretlenül listavezető felbáriak hodosiak elleni győzelme. Tabellaszomszédok, csilizközi riválisok feszülnek egymásnak Medvén.

A B csoportban a tabellaelső Nagyszarva szabadnapos. A nagymagyariak és a felsőpatonyiak remélt idegenbeli sikerükkel lefaraghatnának hátrányukból.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

DUNASZERDAHELY, VII. (AG SPORT) LIGA, 16. forduló – szombat, 14.30: Izsap–Nagypaka (Köver), Kisudvarnok–Szap (Ürögi), Gelle–Csallóközkürt (Klempa). Vasárnap, 10.30: Baka–Királyfiakarcsa (Barczi); 14.30: Diósförgepatony–Alistál (Sóki), Balony–Ekecs-Apácaszakállas (Czucz), Pozsonyeperjes–Vásárút (Zsigray), Nyékvárkony–Szentmihályfa (Világi).

VIII. liga, A CSOPORT, 16. forduló – szombat, 14.30: Medve–Csilizradvány (Hepner). Vasárnap, 14.30: Felbár–Hodos (Ürögi).
Szabadnapos: Nagyudvarnok, Csallóköznádasd.

B CSOPORT, 16. forduló – szombat, 14.30: Csákány–FK Nagymagyar (Virág). Vasárnap, 10.30: Tejfalu–Felsőpatonyrét/Diósförgepatony B (Csicsay), Béke–Felsőpatony (Bors); 14.30: Sárrét/Vitény–Csallóköztárnok (Nagy).
Szabadnapos: Nagyszarva.

ái