Területi focikalauz: Csilizközi riválisok presztízscsatája zajlik Szapon és Csiliznyáradon

2023. március 17. - 19:54 | Sport

Szombaton és vasárnap a csallóközi focipályákon folytatódnak a tavaszi idény párharcai.

Területi focikalauz: Csilizközi riválisok presztízscsatája zajlik Szapon és Csiliznyáradon
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

Az AG Sport VII. ligában csilizközi riválisok párbaja zajlik Szapon, ahol a hazaiak az immér fél éve veretlen balonyiak skalpját igyekeznek begyűjteni. A szapiak természetesen szeretnének visszavágni a listavezetőnek a tavaly augusztusban elszenvedett 1:4-es vereségért. Egykor felsőbb osztályban megfordult ellenfelek csatáznak a pontokért a nyékvárkonyi és a csallóközkürti futballpályán. Bakai győzelmük után Nagypakára is zsákmányért utaznak a királyfiakarcsaiak.

A VIII. liga A csoportjában a veretlenül listavezető felbáriak a nagyudvarnokiak elleni idegenbeli fellépésükön folytathatják parádés sorozatukat. Csilizközi riválisok presztízscsatája zajlik Csiliznyáradon, tabellaszomszédok megmérettetésére kerül sor a hodosi futballpályán.

A B csoportban a tabellaelső Nagyszarva a csákányiak vendégeként kezdi tavaszi szereplését. Remek rajtot vettek, jó hangulatban várják a folytatást a nagymagyariak, a Tejfalu elleni bajnokin javítanának a felsőpatonyiak.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

DUNASZERDAHELY, VII. (AG SPORT) LIGA, 17. forduló – szombat, 15.00: Nyékvárkony–Baka (Ürögi), Vásárút–Kisudvarnok (Hepner). Vasárnap, 10.30: Szentmihályfa–Pozsonyeperjes (Barczi), Ekecs - Apácaszakállas–Gelle (Ürögi); 15.00: Csallóközkürt–Diósförgepatony (Klempa), Szap–Balony (Köver), Nagypaka–Királyfiakarcsa (Hepner), Alistál–Izsap (Világi).

VIII. liga, A CSOPORT, 17. forduló – szombat, 15.00: Nagyudvarnok–Felbár (Csörgő). Vasárnap, 10.30: Hodos–Csallóköznádasd (Csicsay); 15.00: Csiliznyárad–Medve (Czucz).
Szabadnapos: Csilizradvány.

B CSOPORT, 17. forduló – szombat, 15.00: Diósförgepatony B/Felsőpatonyrét–FK Nagymagyar (Sóki), Csákány–Nagyszarva (Zsigray). Vasárnap, 10.30: Felsőpatony–Tejfalu (Nagy); 15.00: Csallóköztárnok–Béke (Virág).
Szabadnapos: Sárrét/Vitény.

(ái)