Területi focikalauz: Csilizköziek közönségvonzó párbaja Szapon

2020. szeptember 18. - 21:07 | Sport

AZ AG Sport (VI.) ligában a két élcsapat, a Csallóközcsütörtök és a Csallóközkürt vendégként folytatná parádés veretlenségi sorozatát.

Területi focikalauz: Csilizköziek közönségvonzó párbaja Szapon
Őry Tibor illusztrációs felvétele

Hasonló elképzeléssel lépnek pályára vendéglátóként a szapiak, akik a csilizköziek derbijén a balonyiakat szeretnék két vállra fektetni. A két egykor felsőbb osztályban vitézkedő rivális megmérettetése zajlik Nagymagyaron. A pozsonyeperjesiek favoritként fogadják a végeken kullogó felsőpatonyiakat.

A VII. ligában minden bizonnyal folytatódik a tabellaelső királyfiakarcsaiak és a trónkövetelő vásárútiak veretlenségi szériája. Az előző öt bajnokin nem szerzett pontot a Diósförgepatony B csapata, ugyancsak nyeretlenek a sárosfaiak és a csallóköztárnokiak. Vajon tudnak-e a gyengélkedő trió tagjai javítani harmatgyenge őszi mérlegükön?

Az ifiknél a két szomszédvár, a Kisudvarnok és a Nagyudvarnok párbaja jelenti a hétvége slágerét. Az eddig százszázalékos kisudvarnoki listavezető pontvesztése vaskos meglepetésnek számítana. Eddig csak egyszer rezdült az úgyszintén szárnyaló nagyszarvaiak hálója, a pozsonyeperjesiek azonban most arra készülnek, hogy megállítsák, meglepjék a mezőny leggólképesebb kollektíváját.

A fiatalabb diákok és a kezdők a 4. fordulónál tartanak.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

DUNASZERDAHELY, AG SPORT (VI.) LIGA, 6. forduló – szombat, 15.30: Nyékvárkony–Nagypaka (Kosár), FK Nagymagyar–Baka (Köver), Szap–Balony (Szőke), Izsap–Diósförgepatony (Klempa). Vasárnap, 10.30: Szentmihályfa–Csallóközkürt (Ürögi); 15.30: Gelle–Alistál (Kosár), Ekecs-Apácaszakállas–Csallóközcsütörtök (Bors), Pozsonyeperjes–Felsőpatony (Dohorák).

VII. LIGA, 6. forduló – szombat, 15.30: Felbár–Sárosfa (Czucz), Csilizradvány–Csákány (Ürögi), Medve–Csallóköznádasd (Nagy M.). Vasárnap, 10.30: Béke–Hegyéte (Világi); 15.30: Csallóköztárnok–Vásárút (Virág), Csiliznyárad–Padány (Zsigray), Királyfiakarcsa–Sárrét (Szőke), Nagyszarva–Diósförgepatony B (Köver).

IFIK (U19), VI. LIGA, 5. forduló – szombat, 13.00: Pozsonyeperjes–Nagyszarva (Dohorák), Kisudvarnok–Nagyudvarnok (Zirig), Alistál–Sárosfa (Koczó). Vasárnap, 10.30: Baka–Lég (Koczó).

Szabadnapos: Ekecs-Apácaszakállas.

FIATALABB DIÁKOK (U13), IV. LIGA, 4. forduló – szombat, 9.30: Csallóközcsütörtök–Nyékvárkony (Brunczlík), Nagypaka–Kisudvarnok (Sóki), Gelle–Roma Nagymagyar (Ürögi), Sárrét–Nagyabony (Szalánczi), Ekecs-Apácaszakállas–Csallóközkürt (Csörgő L.). Vasárnap, 9.30: Illésháza–Patonyrét (Hepner).

Szabadnapos: Nyárasd.

KEZDŐK (U9), III. LIGA, 4. forduló – szombat, 9.30: Gelle–Jányok B (Nagy M.), DAC–Jányok A (Sóki), Diósförgepatony–Vásárút (Kozma). Vasárnap, 9.30: Felsőpatony–Kisudvarnok (Nagy M.).

Elmarad: Ekecs-Apácaszakállas–Nyékvárkony.

(ái)