Területi focikalauz: Egyre értékesebb a vásárútiak skalpja

2021. október 22. - 20:25 | Sport

Az AG Sport (VI.) ligában ezúttal is több közönségvonzó párharcot kínál a hétvégi forduló. Az éllovas bakaiak az ekecs - apácaszakállasiak vendégeként igazolhatják őszi szuverenitásukat. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, a hazaiak ugyanis az új idényben vendéglátóként összes párharcukat megnyerték. A bakaiak megingásából az újonc királyfiakarcsaiak profitálhatnak, akik a balonyiak elleni megmérettetésen a hazai pálya előnyéből (ismét) tőkét kovácsolhatnak. Az ősszel még nyeretlen felsőpatonyiak az izsapiak elleni bajnokin vethetnek véget negatív szériájuknak. Háromesélyes a szentmihályfaiak és a csallóközkürtiek erőpróbája. Szeptember 5-én nyertek legutóbb a diósförgepatonyiak, akik a kisudvarnokiak elleni találkozón három pontra hajtanak.

Területi focikalauz: Egyre értékesebb a vásárútiak skalpja
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

A VII. ligában a medveiek szeretnék begyűjteni a veretlenül listavezető vásárútiak skalpját. A felbáriak jó formájukból a csilizradványiak elleni összecsapáson is igyekeznek hasznot húzni. Zsinórban tíz vesztes csata után legutóbb ikszeltek a tabella végén kullogó nagyudvarnokiak, a pontszerzés ellenére csákányi sikerük meglepetést keltene. Alsóháziak mérik össze tudásukat Csallóköztárnokon.

Az ifik (U19) már befejezték az őszi idényt, a fiatalabb diákok (U13) a hétközi megmérettetések helyett szombaton játszanak a pontokért.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

DUNASZERDAHELY, AG SPORT (VI.) LIGA, 12. forduló szombat, 14.00: Királyfiakarcsa–Balony (Kosár), Nagypaka–Csallóközcsütörtök (Köver), Felsőpatony–Izsap (Bors). Vasárnap, 10.30: Szentmihályfa–Csallóközkürt (Ürögi); 14.00: Ekecs - Apácaszakállas–Baka (Klempa), Alistál–Nyékvárkony (Hepner), Szap–Gelle (Dohorák), Diósförgepatony–Kisudvarnok (Sóki).

VII. LIGA, 12. forduló – szombat, 14.00: Csákány–Nagyudvarnok (Czucz), Diósförgepatony B–Hegyéte (Zsigray), Medve–Vásárút (Szőke). Vasárnap, 10.30: Csallóköztárnok–Sárrét/Vitény (Czucz), Nagyszarva–Padány (Világi); 14.00: Csiliznyárad–Sárosfa (Köver), Felbár–Csilizradvány (Bors), Csallóköznádasd–Béke (Zsigray).

FIATALABB DIÁKOK (U13), KUKKÓNIA IV. LIGA, 11. fordulószombat, 10.00: Csallóközkürt–Illésháza (Nagy), Lég–Nagypaka (Zirig), Jányok–Csallóközcsütörtök (Želinský), Ekecs - Apácaszakállas–Nyékvárkony (Ferenczi), Kisudvarnok–Szap (Hepner), Nagyabony–Patonyrét (Czucz), Tejfalu–Nyárasd (Illéš).

(ái)