Területi focikalauz: Gólerős alakulatok (és gólvágók) párbaja a csallóközcsütörtöki futballpályán

2021. október 15. - 21:33 | Sport

AZ AG Sport (VI.) ligában a tabellaelső bakaiak a diósförgepatonyiak elleni hazai környezetben zajló mérkőzésen három ponttal igyekeznek gyarapítani gyűjteményüket.

Területi focikalauz: Gólerős alakulatok (és gólvágók) párbaja a csallóközcsütörtöki futballpályán
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

A Gödör Arénában a királyfiakarcsaiak győzelemre törnek. Ősszel még nyeretlenek a sereghajtó felsőpatonyiak, gellei diadaluk meglepetést keltene. Két gólerős alakulat méri össze tudását a csallóközcsütörtöki futballpályán, ahol a góllista két legredményesebb futballistájának (Martin Dužek, Csikmák Gábor) minipárbaját is láthatják a nézők. A szapiak legutóbb vendéglátóként buktak, újabb hazai bajnokijukon a kisudvarnokiak legyőzésével szeretnék kiengesztelni szurkolóikat.

A VII. ligában a veretlenül listavezető vásárútiak a csallóköztárnokiakat látják vendégül, s minden bizonnyal folytatják veretlenségi szériájukat. Kiderül: kiheverték-e legutóbbi kudarcukat (Felbár–Nagyudvarnok 15:0) a tabella végén kullogó nagyudvarnokiak. Ugyancsak megtudjuk, maradt-e még puskaporuk a felbáriaknak és gólvágójuknak, Halász Tibornak, aki legutóbb nyolc találattal került rivaldafénybe.

Az idősebb ifiknél (U19) az őszi idényzáró zajlik. Egyébként már korábban kiderült, hogy a bakaiak telelnek az élen. A listavezető egy héttel ezelőtt elvesztette őszi veretlenségét. Ezúttal a sereghajtó alistáliakat fogadja, ami jó esélyt kínál arra, hogy megőrizze ötpontos előnyét.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

DUNASZERDAHELY, AG SPORT (VI.) LIGA, 11. forduló – szombat, 14.00: Királyfiakarcsa–Szentmihályfa (Szőke), Izsap–Alistál (Dohorák), Nyékvárkony–Nagypaka (Ürögi). Vasárnap, 10.30: Baka–Diósförgepatony (Bors); 14.00: Balony–Elecs - Apácaszakállas (Klempa), Gelle–Felsőpatony (Kosár), Szap–Kisudvarnok (Világi), Csallóközcsütörtök–Csallóközkürt (Ürögi).

VII. LIGA, 11. forduló – szombat, 14.00: Diósförgepatony B–Csilizradvány (Czucz), Hegyéte–Csákány (Köver), Nagyudvarnok–Csallóköznádasd (Hepner), Csiliznyárad–Nagyszarva (Zsigray). Vasárnap, 10.30: Béke–Felbár (Klempa); 14.00: Padány–Medve (Czucz), Vásárút–Csallóköztárnok (Zsigray), Sárrét/Vitény–Sárosfa (Sóki).

IDŐSEBB IFIK (U19), 10. forduló – szombat, 11.30: Sárosfa–Egyházkarcsa (Bors), Ekecs - Apácaszakállas–Pozsonyeperjes (Sóki). Vasárnap, 13.15: Baka–Alistál (Szalánczi).

(ái)