Területi focikalauz: A leggólképesebb csapatok párbaja Balonyon

2023. május 26. - 10:08 | Sport

Az AG Sport(VII.) ligában a mezőny két leggólképesebb csapata méri össze tudását Balonyon, ahol a listavezető hazaiak (74 találat) a királyfiakarcsaiakat (71 gól) fogadják. Tartalékoltak-e puskaport a szombati nyékvárkonyi bajnokira a csallóközkürtiek, akik legutóbb nyolcat vágtak a szentmihályfaiaknak? Korábban felsőbb osztályban vitézkedő riválisok párbaja zajlik Diósförgepatonyban. A pozsonyeperjesiek és a gelleiek is versenyben vannak a bajnoki címért, ezért hazai pályán mondhatni kötelező a győzelem. 

Területi focikalauz: A leggólképesebb csapatok párbaja Balonyon
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

A VIII. ligában a bajnoki címért küzdő alakulatok csoportjában a listavezető felbáriak előnye behozhatatlan, az idény hajrájának tétje a veretlenség megőrzése.

Az alsóházban a rájátszásban zsinórban hét meccset nyertek, még nem hullajtottak el pontot az élen tanyázó tejfaluiak, akik ezúttal vendéglátóként igazolhatják egyeduralmukat.

Az idősebb ifik (U19) V. ligájának mezőnyében a veretlenül tabellaelső kisudvarnokiak csenkei sikerükkel bajnoki címet szereztek, ezáltal számukra (is) a veretlenségi széria folytatása a tét.

Az idősebb diákok (U15) IV. ligájában már korábban lejátszották soros bajnokijukat az éllovas bősiek és a trónkövetelő kisudvarnokiak. A két bajnokjelölt már korábban lejátszotta a találkozóját, ezen begyűjtötte a három pontot. Egyértelmű: kiélezetté vált a pontvadászat hajrája.

Alábbi összeállításunkban a pénteken, szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

DUNASZERDAHELY, VII. (AG SPORT) LIGA, 27. forduló – szombat, 13.30: Gelle–Izsap (Hepner); 17.00: Nyékvárkony–Csallóközkürt (Köver), Kisudvarnok–Nagypaka (Világi). Vasárnap, 10.30: Vásárút–Szap (Klempa), Szentmihályfa–Ekecs - Apácaszakállas (Czucz); 17.00: Diósförgepatony–Baka (Hepner), Pozsonyeperjes–Alistál (Ürögi), Balony–Királyfiakarcsa (Barczi Szilárd).

VIII. LIGA, RÁJÁTSZÁS, 8. forduló, mérkőzések az 1-10. helyért – szombat, 17.00: FK Nagymagyar–Medve (Dohorák), Béke–Felbár (Virág). Vasárnap, 10.30: Csallóköztárnok–Csiliznyárad (Szabó Ottó); 17.00: Felsőpatony–Csallóköznádasd (Sóki), Nagyszarva–Csilizradvány (Zsigray).

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: