Területi focikalauz: Pozsonyeperjes a VII., Hodos és Nagymagyar a VIII. ligában folytatja szereplését

2022. augusztus 5. - 12:31 | Sport

Szombaton és vasárnap benépesülnek a csallóközi futballpályák, elrajtol a Dunaszerdahelyi területi bajnokság új idénye. A nyitányon csupán a felnőttek állnak csatasorba, az utánpótlás korosztály a következő hetekben kezdi el a pontvadászatot.  A csapatok játékosai az edzések mellett felkészülési mérkőzéseken, futballtornákon csiszolták formájukat, az irányító szövetség tisztségviselői pedig az új évad előkészületeivel, a versenykiírás elkészítésével foglalkoztak. Ami azt illeti, változott a bajnokságok megnevezése, a mezőny összetétele, a lebonyolítási rendszer.

Területi focikalauz: Pozsonyeperjes a VII., Hodos és Nagymagyar a VIII. ligában folytatja szereplését
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

Az átszervezésnek köszönhetően a legfelsőbb szintű bajnokság immár VII. AG Sport ligaként (ezidáig VI. AG Sport liga) kerül a köztudatba. Egy emelettel lejjebb pedig a VIII. ligában (eddig VII. liga) mérkőznek az alakulatok a pontokért. Mivel ebbe az osztályba 18 csapat jelentkezett, ezért két kilenctagú bajnoki mezőnyben zajlik a pontvadászat. Egy alakulat hetente ellenfél nélkül marad. A kollektívák besorolásánál egyébként a területi elv érvényesült, csökkentek az utazási távolságok. Tavasszal a rájátszás dönt a bajnokról, a feljutóról.

Ami a csapatokat illeti, a VII. ligában feljutó újoncként ott lesznek a vásárútiak, valamint a tavasszal még a kerületi bajnokságban (V. liga Dél) futballozó pozsonyeperjesiek. Éppen kettejük párbajával veszi kezdetét szombat délelőtt a 2022/2023-as bajnoki évfolyam.

A kerülei bajnokság után most a területiben, nevezetesen a VIII. ligában folytatják szereplésüket a hodosiak és a nagymagyariak, ugyancsak csatasorba állnak a tejfaluiak. A hegyéteiek viszont nem jelentkeztek a bajnokságba...

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

DUNASZERDAHELY, AG SPORT (VII.) LIGA, 1. forduló – szombat, 10.30: Vásárút–Pozsonyeperjes (Czucz); 17.30: Ekecs - Apácaszakállas–Balony (Bors), Királyfiakarcsa–Baka (Ürögi). Vasárnap, 10.30: Nyékvárkony–Szentmihályfa (Köver); 17.30: Csallóközkürt–Gelle (Világi), Szap–Kisudvarnok (Sóki), Nagypaka–Izsap (Czucz), Alistál–Diósförgepatony (Zsigray).

VIII. LIGA, A CSOPORT, 1. forduló – szombat, 17.30: Csallóköznádasd–Csilizradvány (Csörgő), Hodos–Nagyudvarnok (Zsigray). Vasárnap, 10.30: Padány–Sárosfa (Csörgő); 17.30: Felbár–Csiliznyárad (Ürögi).

Szabadnapos: Medve.

VIII. LIGA, B CSOPORT, 1. forduló – szombat, 17.30: FK Nagymagyar–Csallóköztárnok (Czucz), Csákány–Diósförgepatony B/Felsőpatonyrét (Brunczlík). Vasárnap, 10.30: Nagyszarva–Felsőpatony (Világi); 17.30: Tejfalu–Sárrét/Vitény (Virág).

Szabadnapos: Béke.

(ái)