Tessék parancsolni: Egy féleszű rasszista kiesett, de már itt is a következő!

2016. március 11. - 13:04 | Belföld

Kotleba rasszista verőembere lemondott, helyette bejut a parlamentbe egy másik, aki egy muszlim családra támadott.

Tessék parancsolni: Egy féleszű rasszista kiesett, de már itt is a következő!

Az egyenlet nem változik. Andrej Medveckývel, aki egy dominikai feketére támadt rá az unokatesójával, és ketten súlyosan ellátták a baját, már nem kell számolni, de helyette egy 22 éves eladó került a parlamentbe Spišská Belá községből. Ő az a képen itt fent: Milan Mazurek.

Mazurek rendszeresen jelenít meg rasszista posztokat a Facebookon, tagadja a holokausztot, és az ĽSNS számos romaellenes rendezvényén jelent meg. Pénteken délben viszont a Facebook-profilját már elrejtette a nyilvánosság elől - írja a Denník N.

Látni őt azon a videón is, ami az "Európa iszlamizációja" elleni felvonulás előtt készült Pozsonyban a főpályaudvarnál, ahol bőrfejűek egy csoportja járdaköveket hajigált egy muszlim család felé.

Ő az a tag, aki a videón

zöld ĽSNS-pólóban azt kiáltja nekik, hogy "b_szok az Allahotokra".

A kisgyermekes családot rendőrkordonnak kellett megvédenie a feldühödött neonáciktól.

"200 éven át megszálltatok bennünket, mint a törökök, de többé mér nem fogtok"

- ordította, majd a kamera még lekapta akkor is, amikor ököllel a levegőbe verdesve azt kiabálta,

"Szlovákia a szlovákoké".

Ezután kezdtek köveket hajigálni.

Juraj Smatana tanár a Facebookon figyelmeztetett, hogy Mazurek korábban Hitlert éltette és tagadja a holokausztot. "Nem akarok egyetlen rezsimet sem védeni, de a Harmadik Birodalomról csak hazugságokat, a hatmillió zsidóból készült szappanokról meg csak meséket tudunk. Hitlerről kizárólag hazugságokat tanítanak" - szögezte le Mazurek.

Rasszista felhanggal kommentált egy diszkriminálcióról készült videót is, amelyen egy sötétbőrű férfi mellé senki nem akar leülni egy zsúfolt autóbuszon.

"Melyik normális ember akar mégis leülni egy büdös cigány mellé? Az is már diszkrimináció, hogy nem akarok valaki mellé leülni? Nincs ehhez jogom? Menjetek ti multikulti antirasszisták mind a francba! Szép szavak mögé bújtok, de az egyetlen ami ellen harcoltok, azok a fehér emberek!"

A kommentje alatt egyébként aztán egy hölgy meg is jegyezte, hogy mégis honnan tudja, hogy az illető "cigány"? Aztán elárulta neki, hogy egy ausztráliai maori őslakos van az inkriminált videón...

Denník N/para