Tesztelés: A katonaság segítségét is kéri Komárom

2021. február 7. - 18:11 | Régió

Komáromban magasabb a fertőzöttek aránya, mint egy héttel ezelőtt. Egy hete 1,33%-os volt a fertőzöttség, február 6-án már 1,41%-os. A legrosszabb a helyzet a Nagyharcsás 61-es számú lakóházban, ahol a pozitivitás a tegnapi tesztelés eredményei szerint már 10,17%-ra ugrott.

Tesztelés: A katonaság segítségét is kéri Komárom

A Nagyharcsáson tesztelt 177 személy között 18 pozitív esetet találtak. A város fokozott figyelmet szentel a területnek, a városi és az állami rendőrség mellett jelenleg a katonaság segítségét tervezik kérni a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.

Az önkormányzat a hétvégére 12 helyszínen 14 tesztelési pontot hozott létre. Ebből 7 elsősorban alap- és középiskolás tanároknak, alkalmazottaknak, illetve szülőknek volt fenntartva az iskolák biztonságos megnyitása érdekében.

A szombaton levett 5947 mintából 84 pozitív, ami 1,41%-os emelkedést mutat. A város hangsúlyozta, hogy a harcsási eset egy intő jel és mindent megtesznek a vírus terjedésének megfékezésére. A Nagyharcsás 61-es szám alatt élők továbbra is karantén alatt maradnak.


(ha)