Tesztelés – Nem állnak rosszul a Szenci járás községei, Nagyborsán viszont megugrott a pozitív tesztek aránya

2021. február 22. - 16:01 | Régió

A hétvégi tesztelés eredménye a Szenci járás magyarok által is lakott községeiben – azon települések eredményeit gyűjtöttük össze, amelyek azt hétfőn délig közzétették.

Tesztelés – Nem állnak rosszul a Szenci járás községei, Nagyborsán viszont megugrott a pozitív tesztek aránya
Fotó: Paraméter - illusztráció

A Szenci járás jelenleg a III. veszélyességi fokozatba tartozó bordó járás, a fertőzöttek arányát tekintve tehát jobb a helyzet, mint például a Dunaszerdahelyi vagy a Galántai járásban.

A feketéhez hasonlóan a bordó járásra is érvényes, hogy munkába járáshoz hét napnál nem régebbi tesztre van szükség. Ezzel a teszttel másik járásba is átmehetünk a természetbe (kivéve a fekete járásokat, oda nem). A bordó járásban a Regionális Közegészségügyi Hivatal ajánlásával, a fenntartó (pl. önkormányzat döntése nyomán) nyílhatnak meg az iskolák.

Szencen az utóbbi hetekben összesen tíz állandó mobil mintavételi pontot (MOM) alakítottak ki, így a városban, ezek listája IDE kattintva elérhető.

A járások magyarok által is lakott községeiben – amelyek eredményét ismerjük – egy százalék alatt maradt a pozitív tesztek aránya. A két héttel ezelőtti adatokhoz képest jelentősebben nőtt a pozitivitás Nagyborsán.

Szenc – tíz állandó mobil mintavételi pont (MOM) működik a városban

Dunaújfalu 1511 / 9 / 0,60%

Fél 1616 / 10 / 0,61%

Magyarbél – kedden tesztelnek

Nagyborsa 815 / 8 / 0,98%

Pozsonyboldogfa 353 / 2 / 0,57%


(fl)