TESZTELÉS: Nyitrán és Kassán két nap alatt több mint ezer koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki

2021. január 10. - 08:28 | Régió

Nyitrán és Kassán javában zajlik a tömeges tesztelés, amelyen már megközelítőleg 57 ezer ember vett részt a két nap alatt.

TESZTELÉS: Nyitrán és Kassán két nap alatt több mint ezer koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki
Fotó: TASR

Nyitrán pénteken 10 585 személyt teszteltek le, szombaton pedig további 14 551-et, így a két nap alatt 25 136-an vetették alá magukat antigén tesztelésnek. A városi hivatal tájékoztatása szerint eddig összesen 635 pozitív esetre derítettek fényt, ami 2,53 százalékos fertőzöttségi aránynak felel meg.

Vasárnap Nyitrán 8-tól 17 óráig lehet részt venni a tesztelésen összesen 37 mintavételi ponton. Az utolsó mintát 16:30-kor veszik le, hogy még időben végezhessenek ezek kiértékelésével.

Hétfőtől az egész járásban szigorúbb járványügyi intézkedések lépnek életbe. Hét napnál nem régebbi antigén teszt nélkül nem lehet majd munkába, illetve a természetbe sem járni, csupán a legközelebbi élelmiszerüzletbe, drogériába és gyógyszertárba való utazást engedélyezik.

Nyitra mellett Kassán is folyik a tömeges tesztelés, ott két nap alatt megközelítőleg 32 ezer embert teszteltek le, ebből csak szombaton több mint 19 ezret. A nap folyamán megközelítőleg 300 fertőzött személyt szűrtek ki (1,52 százalékos fertőzöttségi arány), a péntekiekkel együtt így már kb. 500 pozitív esetet regisztráltak. Kassán és Nyitrán így a két nap alatt több mint ezer koronavírus-fertőzöttet találtak.

Vasárnap Kassán 9-től 17 óráig várják az embereket a mintavételi pontokon.


TASR/para