Tetemes az anyagi kár az ekecsi robbantás után, a rendőrség szemtanúkat keres

2018. március 31. - 14:55 | Régió

Egyelőre nem tudni, ki követte el a robbantással egybekötött bankautomata-kifosztást Ekecsen.

Tetemes az anyagi kár az ekecsi robbantás után, a rendőrség szemtanúkat keres
Fotók: Paraméter - további képekért kattints!

Amint arról korábban beszámoltunk, szombaton hajnali 3 óra környékén felrobbantották és kirabolták az OTP bank fő utcai automatáját Ekecsen.(Dunaszerdahelyi járás).

A helyszínen robbanás történt, majd a bankautomata több része kirepült az útra. A robbanás következtében tűz is keletkezett, a helyszínen megégett bankókat is találtak. Az esethez a nagymegyeri tűzoltóság rohamosztagát riasztották. Hodosi Tibor nagymegyeri tűzoltóparancsnok elmondta, hogy egy kocsival szálltak ki Ekecsen, majd egy poroltókészülékkel sikerült lokalizálniuk és eloltaniuk a keletkeztet tüzet. A helyszínt azt követően átadták a Nagyszombatból, Dunaszerdahelyről és Nagymegyerről érkező nyomozóknak.

A bankautomata a régi községháza épületének falában volt elhelyezve. A polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy az épület is jelentősen megrongálódott, betörtek az ablakok és a falakon is repedések keletkeztek.

Mária Linkešová rendőrségi szóvivő közölte,

a robbanás során az épületben és a bankautomatában keletkezett anyagi kár eléri a 38 ezer eurót. Azt továbbra sem tudni, hogy pontosan mekkora összeget vittek magukkal az elkövetők.

A bankautomata helyén egy megközelítőleg 80x80 centiméteres lyuk keletkezett. A robbanás következtében az automata részei 20 méteres körzetben szóródtak szét, a kijelzőt öt méterre az épülettől találták meg. Az épület ablakai a jelek szerint belső nyomás hatására törtek ki.

A robbanás körülményeit vizsgálják, egyelőre nem tudni, hogy időzített robbanószerkezetet használtak-e az elkövetők, és azt sem, hogy pontosan mekkora pénzösszeget loptak el. Hivatalosan nem megerősített információk szerint az elkövetők gázzal áraszthatták el a helyiséget.

A szóvivő hozzátette, a rendőrség általános veszélyeztetést, idegen tulajdon megrongálása, valamint betöréses lopás vádjával indított eljárást ismeretlen elkövető, illetve elkövetők ellen.

A rendőrség egyúttal kéri a nyilvánosságot, amennyiben szemtanúi voltak a történésnek, illetve bármi gyanús mozgást, járművet vagy személyt észleltek a környéken, jelentkezzenek a rendőrség 158-as segélyhívó vonalán.

(para)