Tettek egy nagy lépést annak érdekében, hogy minél több hazai élelmiszer legyen az üzletek polcain

2022. május 17. - 16:22 | Belföld

Samuel Vlčan földművelésügyi miniszter kedden együttműködési egyezményt írt alá az élelmiszer-önellátás növeléséről a kereskedelmi szövetségekkel.

Tettek egy nagy lépést annak érdekében, hogy minél több hazai élelmiszer legyen az üzletek polcain
Fotó: TASR - illusztráció

"Nagyon örülök, hogy a mai napon fontos megállapodást írhattunk alá a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztérium, a Kereskedelmi Egységek Szövetsége és a Modern Kereskedelem Szlovákiai Szövetsége (SAMO) között az élelmiszer-önellátást növelő eszközök létrehozására irányuló együttműködésről. A megállapodás értelmében mindkét szakszervezet – amelyek az élelmiszer-eladások több mint 80 százalékát lebonyolítják Szlovákiában – elkötelezte magát, hogy félévente tájékoztatnak az adatokról. Erre a minisztériumnak azért van szüksége, hogy megfelelően felállítsuk az élelmiszeripari fejlesztést segítő eszközöket, illetve precízen és célirányosan határozzuk meg a célokat” – mondta Vlčan.

Martin Krajčovič, a SAMO elnöke szerint a kereskedelemnek az az érdeke, hogy erős üzleti partnerek legyenek Szlovákiában. "Az az érdekünk, hogy több szlovák élelmiszer legyen, és ezek versenyképesebbek legyenek. Ezért amikor ilyen együttműködésre szólítottak fel bennünket, nem haboztunk meghozni egy olyan döntést, amely segíthet" – húzta alá Krajčovič.


(TASR)