Tévériporter szállította el a börtönből Bödört, aztán kedélyes anyagot forgatott vele

2022. január 20. - 13:44 | Belföld

Norbert Bödör egy héttel ezelőtti szabadlábra helyezése után meglepő módon hajlandó volt nyilatkozni a TV JOJ kamerájának, holott korábban ez nem volt rá jellemző. Mint kiderült, minden bizonnyal nem volt véletlen, hogy Bödör szóba állt a riporterrel.

Tévériporter szállította el a börtönből Bödört, aztán kedélyes anyagot forgatott vele
Marek Para ügyvéd és Norbert Bödör (Fotó: TASR)

Az omediach.com hívta fel a figyelmet, hogy az újságírókkal mindig elutasítóan viselkedő üzletember ezúttal nem zárkózott el, a TV JOJ riporterének beszélt az érzéseiről, elmondta, örül, hogy hazamehet, és azt is hozzátette, hogy ruhákat adományozott a börtönben. Bödör engedte, hogy a tévé levideózza, amint a dobozait és a táskáit az autóba pakolja.

A lap azt írja, a televízió egyik munkatársa volt az, aki gondoskodott Bödör elszállításáról az ilavai börtönből. A közeli kastélyhoz vitte, ahol aztán a kíváncsi tekintetek nélkül üdvözölhette az ügyvédeit, Marek Parát és Pavol Gašpart.

A televízió a hírekben, valamint a Na hrane című műsorban is eldicsekedett vele, hogy ügyes kollégájuknak sikerült exkluzív felvételeket és beszélgetést készítenie Bödörrel, azt azonban nem említették meg, hogy a stáb egyik tagja vitte el az autójával.

Az Omediach.com azt írja, sem az anyag szerzője, sem a főszerkesztő nem reagált az ezzel kapcsolatos kérdéseikre.

Az eset kapcsán Igor Matovič pénzügyminiszter azt írta a Facebookon, valószínűleg csak Szlovákiában felel meg az újságírói etikának, hogy egy TV-s szerkesztő sofőrködjön a nyitrai maffia fejének, majd kedélyes riportot forgasson vele.

(omediach.com)