A tévézést sem ússzuk meg olcsóbban: az első szolgáltató már bejelentette az áremelést

2022. január 19. - 15:00 | Belföld

A SledovanieTV nevű internetes televíziós szolgáltatás bejelentette, hogy februártól mindhárom fő csomagja 1,5 euróval drágul, ez pedig a jelenlegi és az új klienseket is érinti.

A tévézést sem ússzuk meg olcsóbban: az első szolgáltató már bejelentette az áremelést
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az alapcsomagért így már 7,49 eurót, a standard csomagért 13,49 eurót, a prémium csomagért pedig 22,49 eurót kell majd havonta fizetni. A Živé.sk-nak nyújtott tájékoztatásban azt írják, az egyre növekvő üzemeltetési szolgáltatások költségei és a sugárzókat érintő magasabb járulékok miatt voltak kénytelenek emelni az árakon.

A szolgáltató szerint történetük során először kénytelenek emelni az árakon, legutóbb 2020-ban például csökkentették azokat. A Živé.sk viszont rámutatott, hogy a szolgáltató két éve valóban csökkentette a legnagyobb csomag árát, de cserébe néhány csatornát kivont belőle. A közepes csomag árát ugyan valóban csökkentették 2 euróval, majd szintén kivontak belőle néhány csatornát, néhány hónappal később viszont az árat visszavitték az eredeti árra.

Most a drágulás a jelenlegi és az új klienseket egyaránt érinteni fogja, abban az esetben is, ha valaki az internetszolgáltatón keresztül használja a SledovanieTV szolgáltatást. A szolgáltató az áremelkedés mellett semmi újat nem kínál klienseinek, de tervben van a csatornák kibővítése 30 napos tévéarchívummal.

Több telekommunikációs szolgáltató jelezte a Živé.sk-nak, hogy kénytelenek lesznek reagálni a sugárzókat érintő járuléknövekedésre és a drágább energiára. Az O2 például már bejelentette a mobilszolgáltatások és az internet árának emelkedését.


(Živé.sk)