Tibor Gašpar feljelenti az ellenzéki képviselőket

2018. március 5. - 18:03 | Belföld

Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány hétfőn tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, feljelenti azokat az ellenzéki képviselőket, akik azzal vádolták meg, hogy nem vizsgálja ki az újságíró-gyilkosságot.

A rendőrfőnök a sajtótájékoztatón elmondta, a NAKA korrupcióellenes egységének vezetője, Róbert Krajmer rendőrségi okokból jelent meg a napokban a Kuciak-gyilkosság helyszínén. Állítása szerint Krajmer tíz órával azután jelent meg a helyszínen, hogy a holttesteket megtalálták, és az udvarra be sem ment.

"Bizonyos okok miatt volt ott, amelyeket most nem fogok részletezni" - zárta rövidre.

Gašpar arra a kérdésre, hogy objektívnak tekinthető-e a vizsgálat, ha a meggyilkolt újságíró a rendőrfőkapitány sógoráról, az oligarcha Miroslav Bödörről is írt korábbi cikkeiben, azt felelte, hogy objektívan fog eljárni, az ügyészség szigorú ellenőrzése alatt. Gašpar végül felszólította az ellenzéket, hogy "hagyják őket dolgozni".

A rendőrfőkapitány vasárnap politikai hiénizmusnak nevezte Lucia Ďuriš Nicholsonová (OĽaNO) ellenzéki képviselő állításait, amelyeket az RTVS politikai vitaműsorában mondott Robert Kaliňák vitapartnereként.

(para)