Tibor Gašpar szerint politikai hiénizmus, amit Nicholsonová összehazudik

2018. március 4. - 17:25 | Belföld

Tibor Gašpar rendőrfőkapitány szerint orbitális hazugságok, amiket az SaS képviselője, Lucia Ďuriš Nicholsonová állított az RTVS vasárnapi politikai műsorában.

Az 5 perc múlva 12 (O 5 minút 12) című politikai vitaműsor vendége Robert Kaliňák belügyminiszter és Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) parlamenti képviselő volt.

Nicholsonová a műsorban közölte, éppen Kaliňák az, aki akadályozza, hogy az egész ügyet alaposan, és függetlenül kivizsgálják. Az ellenzéki képviselő szerint Tibor Gašpar rendőrfőnök megakadályozta, hogy a gyilkossággal kapcsolatos információkról standard módon tájékoztassanak.

Kaliňák tagadta ezeket a vádakat, valamint azokat a gyanúsítgatásokat is, amelyek Róbert Krajmert, a NAKA korrupcióellenes egységének a vezetőjét érintette. Mint ismert Krajmer is a gyilkosság helyszínén volt hétfőn Nagymácsédon annak ellenére, hogy a gyilkossági ügyek nem az ő hatáskörébe tartoznak. „Azért ment oda, hogy elsöpörje a nyomokat?” – szúrta oda Ďuriš Nicholsonová a belügyminiszternek.

Tibor Gašpar rendőrfőkapitány szerint óriási hazugságok, amiket Lucia Ďuriš Nicholsonová állított a politikai műsorban. Gašpar szerint ez már politikai hiénizmus, amitől elhatárolódik.

A rendőrfőnök kijelentette, semmiféle olyan parancsot nem adott ki, hogy ne tájékozassanak a kettős gyilkossággal kapcsolatos információkról, és Nicholsonová állításainak célja csupán a nyilvánosság félrevezetése.


TASR/para