Tigris támadt a gondozójára egy állatkertben, a nő súlyosan megsebesült 

2020. december 4. - 08:36 | Külföld

Tigris támadt egy idős önkéntesre, aki súlyosan megsebesült a Tigrisvilág című sorozatból ismert Carole Baskin floridai állatkertjében - írta meg az MTI a BBC hírportál nyomán.

Tigris támadt a gondozójára egy állatkertben, a nő súlyosan megsebesült 
Az önkéntes, Candy Crouser egy régebbi felvételen - fotó: Big Cat Rescue

A Big Cat Rescue állatkertjében a 69 éves Candy Crouser, a szervezet egyik önkéntese csütörtökön etetni készült Kimbát, a Guatemalából mentett hímet, és a szabályokkal ellentétben bedugta a kezét a rácsok közé. Az önkéntes, aki öt éve dolgozott a Big Cat Rescue-nak, az etetés előtt vette észre, hogy a "karám, ahová Kimbát zárták, messze esik a helytől, ahol általában etetni szokták".

Miután benyúlt, hogy kinyissa az ajtót, a tigris "megragadta a karját és majdnem leszakította vállból".

Candy azt mondta, nem gondolkodott, amikor a reteszhez nyúlt.

A közelben állók egy övvel és jegeléssel igyekeztek megmenteni a nő karját, a mentő húsz perc alatt megérkezett, és kórházba vitte Candyt.

A nő mindvégig magánál volt, és azt kérte, hogy Kimbának ne essen baja az ő hibájából. Három helyen tört el a karja és a válla is súlyosan megsérült.

Óvatosságból a tigrist harminc napig karanténban tartják, de hozzátették, hogy "normálisan viselkedett, ahogy az élelem és a lehetőség a közelébe került".

MTI/BBC