Tigriskölyköket találtak egy szlovákiai nő lakásán, nemzetközi összetűzés lett az ügyből

2019. augusztus 11. - 09:55 | Belföld

Csupán néhány napos tigriskölyköket találtak egy szlovákiai nő lakásán Ausztriában. Az ottani média azonnal csempészéssel gyanúsította meg a nőt, az igazság azonban teljesen más.

Tigriskölyköket találtak egy szlovákiai nő lakásán, nemzetközi összetűzés lett az ügyből
Fotó: TV Markíza

A napokban jelent meg a hír, hogy Hainburgban két kritikus állapotban lévő tigriskölyköt találtak egy szlovákiai nő lakásán. Az ausztriai állatvédők azzal gyanúsították meg a nőt, hogy a tigriseket becsempészte az országba és el akarta őket adni a feketepiacon.

Mint kiderült, Lucia ápolóként dolgozik és már tíz éve foglalkozik tigrisek megmentésével, jelenleg a szenci járásbeli Egyházfán (Kostolná pri Dunaji) található Szibériai Tigrisek Oázisa nevű parknak segít.

A parkban három tigriskölyök született, kettő viszont annyira kritikus állapotban volt, hogy az intézménnyel együttműködő ausztriai állatorvoshoz kellett vinni. A parkban megegyeztek, hogy Lucia egy éjszakára magánál tartja az állatokat, ugyanis ő is Ausztriában él.

Pénteken a kora reggeli órákban viszont rendőrök kopogtattak az ajtaján, Lucia szerint pedig a tigrisek ezt követően kerültek valós életveszélybe. A rendőrökkel két nő is érkezett egy menhelyről, akik állítólag azt sem tudták, hogyan bánjanak a kölykökkel.

Lucia figyelmeztetése ellenére kivették őket az inkubátorból, kesztyű nélkül tartották őket, miközben a kezüket sem fertőtlenítették. Egyikük állítólag belenyomta az ujját az egyik tigris szájába és készített vele egy szelfit.

Az egyházfai park tulajdonosa szintén megbotránkozott az ausztriai hatóságok fellépésén. Mint kiderült, az ápolónőnek nem volt engedélye arra, hogy tigriseket vigyen be, illetve rövid ideig tartson az országban.

Az osztrák rendőrség a Facebook-oldalán is beszámolt a történtekről. A bejegyzésben azt írják, hogy a tigriskölyköket átmenetileg a bécsi állatkertben helyezték el. Arról a hatóságok döntenek, hogy az elkobzott tigrisek mikor térhetnek vissza Szlovákiába.


tvnoviny.sk/para