Tilos lesz az étel- és italfogyasztás a hétfőtől megnyíló mozikban, színházakban – mutatjuk a részleteket!

2020. november 14. - 07:59 | Belföld

A járványügyi bizottság jóváhagyta, hogy hétfőtől bizonyos feltételek mellett megnyílhatnak a színházak, mozik, templomok és a konditermek is.

Tilos lesz az étel- és italfogyasztás a hétfőtől megnyíló mozikban, színházakban – mutatjuk a részleteket!
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

Az országos tiszti főorvos, Ján Mikas által kiállított határozat alapján kétfajta ülésrend közül lehet választani a filmvetítéseken, színházi előadásokon és a szentmiséken: minden második sort üresen hagynak, vagy pedig sakktáblaszerűen ülhetnek az emberek.

Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője közölte, hogy a szentmiséken és a színházi rendezvényeken, mozikban tilos lesz ételt és italt fogyasztani, emellett meg kell mérni az érkezők testhőmérsékletét. Akinek 37,2 fölött van, azt nem engedhetik be.

Megnyithatnak a konditermek és az uszodák is, de mint azt már korábban közöltük, érvényben lesz ezeken a helyeken, hogy 15 négyzetméterenként egy személy, maximálisan pedig 6 személy tartózkodhat a helyiségeikben. A személyzetnek szájmaszkot kell viselnie, és rendszeresen kell fertőtleníteniük azokat a felületeket, amelyeket megérintenek a látogatók.

(TASR)