Tilosban nyalták a fagyit a dunaszerdahelyi városi zsaruk (Videó)

Egy olvasónktól kaptuk az alábbi felvételeket, melyek egyikén jól kivehető a cselekmény. A seriffeket a Galántai úton lévő Wagner fagyizó előtt kapták lencsevégre szerda délután három körül.

Tilosban nyalták a fagyit a dunaszerdahelyi városi zsaruk (Videó)
Olvasói felvételek

Az első képen látszik, amint az út szélén, a sávokon állnak. Ezt önmagában nem  tilos – tudtuk meg Csiba Tibor városi rendőrparancsnoktól – aki hozzátette, hogy amennyiben épp a parkoló autókat ellenőrzik, vagy más ügyben intézkednek, és nincs szabad parkoló, akkor ezt megtehetik, de be kell kapcsolniuk a megkülönböztető fényjelzést.

Nos, a fotón ugyan nem látni, de mivel pillanatképről van szó, ez nem feltétlen támasztja alá, hogy nem is volt bekapcsolva a fényjelzés. Az alábbi videón viszont már hosszabb ideig láthatjuk a kocsi tetejét, és itt sincs:

A lényeg viszont ezután jön. Ha a fényjelzést használták is volna, akkor sem étkezhetnek vagy végezhetik el bármilyen szükségletüket, miközben tilosban állnak – közölte szintén érdeklődésünkre Csiba Tibor, hozzátéve, "nyilván a rendőrnek is vannak szükségletei, de azok kielégítését nem végezheti el úgy, hogy közben tilosban parkol, még ha előtte intézkedett is".

Mivel a videót autóból készítették, nehéz kivenni, mi történik odabent, de az egyik kimerevített felvétel meglehetősen árulkodó. Az bizony ott egy fagyi:

Csiba Tibor a felvételt látva közölte, hogy ez így már mindenképp kihágásnak számít, és büntetést von maga után.

(parameter)