Tiltakozást szerveznek a magyar iskolák felszámolása ellen

2015. szeptember 22. - 09:57 | Régió

Tiltakozó nagygyűlést szerveznek szeptember 25-én a komáromi Klapka térre, melynek célja a szlovákiai magyar iskolák fontosságának hangsúlyozása.

"Miközben az oktatási miniszter nyitottságról, párbeszédkészségről beszél, tárcája gazdasági okokra hivatkozva készül felszámolni iskoláinkat, noha hatástanulmányok nem igazolják, hogy az így megtakarított összeg ellensúlyozni tudná azt a kárt és veszteséget, amit hiányuk okoz. Senkit ne tévesszen meg tervbe vett likvidálásuk elhalasztása. Az egyéves haladék lejárta után az oktatási minisztérium ugyanolyan szenvtelenséggel szünteti meg őket, mint amilyennel lesöpörte a 26 452 aláírást tartalmazó petíciónkat. Ne várjuk ölbe tett kézzel a magyar iskolák felszámolását. A passzivitás, a csodavárás nem vezet semmire. Ne várjunk, amíg késő lesz" - áll a petíciós bizottság felhívásában.

A tiltakozásra szeptember 25-én a komáromi Klapka téren kerül sor, ahol a petíciós bizottság 16.30 órai kezdettel tiltakozó nagygyűlést tart az MKP, a Most-Híd, a CSEMADOK, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége, Komárom városa, a Cserkészszövetség, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, a Via Nova és a Iuventa támogatásával.

-para-

Címkék: tiltakozás