Tiltakoznak a gömöriek, mert veszni látszik az R2-es út alagútja

2020. július 13. - 12:37 | Régió

Találkozni akarnak a közlekedésügyi miniszterrel és petícióban tiltakoznak a gömöri régió lakosai az R2-es gyorsforgalmi út Rozsnyó –Szádalmás szakaszának megépítésére kiírt közbeszerzés leállítás miatt. Ennek a beruházásnak a keretében épült volna meg a szoroskői alagút – tájékoztatta TASR hírügynökséget Burdiga Pál, a petíciós bizottság elnöke, rozsnyói önkormányzati képviselő.

Tiltakoznak a gömöriek, mert veszni látszik az R2-es út alagútja
Facebook

Burdiga azt mondta, csalódottan értesült arról, hogy az illetékesek úgy döntöttek, mégsem épül meg az alagút. „Véleményem szerint teljesen átgondolatlan ez a döntés. Tovább fogunk küzdeni, mert ez a gyorsforgalmi út és a szoroskői alagút nagyon fontos nemcsak a régió lakosai, hanem minden állampolgár, sőt a turisták és a befektetők számára is.

Burdiga közölte, levelet írtak a közlekedésügyi miniszternek, és személyes találkozót kértek tőle. Fellebbezést nyújtottak be az adott szakaszra kiírt közbeszerzés visszavonása ellen. „A hét végéig várunk, és ha a miniszter addig nem nyilatkozik, tiltakozó akcióba kezdünk és megszervezzük a szoroskői hágó blokádját" - jelentette be a petíciós bizottság elnöke.

A Nemzeti Autópálya Társaság (NDS) július elején visszavonta az R2-es gyorsforgalmi út Rozsnyó-Szádalmás szakaszára kiírt közbeszerzést. A döntést azzal indokolta, hogy a közbeszerzést érvényes építési engedély nélkül írták ki, ugyanakkor a benyújtott dokumentációk alapján nem lehet megszerezni az építési engedélyt, ezért a projektet nem lehet megvalósítani. Az autópályatársaság azonban közölte, a közbeszerzési törvénynek megfelelően közzéteszi a közbeszerzési eljárást az R2 említett szakaszára.

TASR